2018. Augusztus 14. Kedd  Marcell

17°C / 31°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egyre népszerűbb a Pedagógusképző kar

Egyre népszerűbb a fiatalok körében a pedagógus pálya, országszerte mintegy 30%-kal nőtt a képzésre jelentkezők száma jelentette be Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese kedden. Kecskeméten, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző karán mennyire érzékelhető mindez. Milyen módon igyekszik vonzóvá tenni képzéseit a kar.

Egyre népszerűbb a Pedagógusképző kar

Két nyílt napot is szervezett a Neumann János Egyetem Pedagógusképző kara a közelmúltban. Mindkettő igen népszerű volt. Hogy a felvételizők létszáma hasonló mértékű érdeklődést tükröz-e majd, az rövidesen kiderül. Csütörtök éjfélkor lezárul a jelentkezés a szeptemberben induló képzésekre.

-  Nagyon bízom benne, hogy egyre népszerűbb lesz a pedagógus pálya, azért az elmúlt időszakban jelentős változások következtek be a szakmában, és úgy gondolom, hogy a szakma megbecsültsége a jövedelem szempontjából is egyre kedvezőbb feltételeket biztosít. A tankerületekkel az elmúlt időszakban olyan együttműködési megállapodásokat kötöttünk, amelynek segítségével szeretnénk a szakemberképzésben és a megfelelő utánpótlásban is közreműködni -  mondta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar megbízott dékánja.

Már lehet jelentkezni a Pedagógusképző Kar szeptembertől induló Közösségszervezés alapszakára. Az intézmény nemrégiben szakmai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Művelődési Intézettel, melynek köszönhetően számos lehetőség nyílik meg az új alapszak hallgatói előtt.

- Az együttműködés igazából mindkét fél számára előnyökkel jár. A NJE Pedagógusképző Karának azért, mert a hallgatóink elsőrangú gyakorlati helyeket tudnak így kapni, a gyakorlati hely számára pedig a munkaerőigény fedezését, illetve ennek biztosítását nyújthatja - árulta el dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar megbízott dékánhelyettese.

Az új alapszak mellett természetesen az óvodapedagógus, a csecsemő- és kisgyermeknevelő és a tanító szakokra is várják a jelentkezőket. Dr. Fülöp Tamás dékán szerint a képzések gyakorlati jellege olyan tényező, amely vonzóvá teheti a Pedagógusképző Kart a felvételizők számára:

- Én úgy gondolom, a karunknak nagyon szép hagyományai vannak. Emellett pedig keressük azokat az új lehetőségeket, új irányokat, amely a képzési kínálatunknak a spektrumát szélesíti. Bízom benne, hogy sikerül majd olyan gyakorlatorientált képzéseket elindítanunk, akár továbbképzések formájában is, amelyek ezt tovább szélesítik és a hallgatóink létszámát fogják gyarapítani - mondta.

Élő adás