2021. Május 6. Csütörtök  Ivett

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egyre többen csatlakoznak a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társasághoz

Napról napra nő a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaságot követők és támogatók száma. Az idén januárban létrejött civil lakossági összefogás célkitűzése a városrész természeti és épített környezetének megóvása, építése és szépítése. Ennek érdekében az elmúlt hónapokban már nagyon sokat tettek a lelkes önkéntesek. 

A Zöld és Pont csapatának filozófiája, hogy a hulladékprobléma felszámolása, valamint a szebb, tisztább és élhetőbb környezet megteremtése érdekében a bosszankodás és a másokra mutogatás helyett össze kell dolgozniuk az érdekelt szereplőknek.

Naponta frissül a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság Facebook csoportja. Az idén januárban jogi formát kapott, de már hónapokkal korábban megszületett civil lakossági összefogásnak a közösségi média az a kapcsolattartási platformja, ahol bárki bekapcsolódhat a városrész megtisztítását és szépítését célzó közös munkába, és figyelemmel kísérheti az önkéntesek tevékenységét.

Jelenleg két futó programja van a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaságnak, mindkettőt márciusban indították, és a közeljövőben zárulnak.

A hatékony munkához, persze, elengedhetetlen az önkormányzat segítsége. A társaság ügyvivője elmondta, hogy tapasztalataik szerint a kecskeméti városvezetés nagyon támogatja a civil csapatot. Örülnek, hogy lakossági részről is van olyan kezdeményezés, amely egybecseng a város hosszú távú elképzeléseivel.

 

 

 

 

Élő adás