2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elfogadták Kecskemét Ifjúsági Koncepcióját

Egyhangúan fogadták el a képviselők Kecskemét Ifjúsági Koncepcióját, amely a 2019 és 2024 közötti időszakra vonatkozik. Célja, hogy meghatározza a jövő ifjúságügyének irányvonalait, az önkormányzat ezzel kapcsolatos szándékait, feladatait, és megoldást keressen a fiatalokat érintő problémákra. Ezáltal segítse, hogy a város minél vonzóbb legyen a fiatalok számára.

Az előterjesztő Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke a napirenddel kapcsolatban kiemelte, a város ifjúsági koncepciója határozza meg az Ifjúsági Cselekvési Tervet, amely jövő évben kerül majd a közgyűlés elé. Az anyag a Hírös Agóra ifjúsági szakembereinek irányításával készült el, a munkába bevonták az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Tér munkatársát, Varga Ildikót, a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal szakértőit, de véleményezte a dokumentumot a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, illetve a Kecskeméti Ifjúsági Tanács is.

A koncepció megszületését mindenki üdvözölte a közgyűlésen. Király József (MSZP)kiemelte, mennyire fontos feladat, hogy a fiatalok számára is élhető legyen a város. Olyan Kecskemétet mutassunk számukra, ahol érdemes tanulni, letelepedni. Dr. Falusi Norbert is optimistán tekintett az anyagra, amely véleménye szerint túlmutat az ifjúságpolitikán, sok más területet, többek között a környezetvédelmet is érinti. Az LMP képviselője a legfontosabb városi feladatnak a fiatalok lakhatásának biztosítását jelölte meg.

Nemcsik Mátyás, a Kecskeméti  Ifjúsági Tanács alelnöke leszögezte, ő azon fog dolgozni, hogy a koncepcióban foglalt célok megvalósuljanak, a fiatalokat is arra biztatta, álljanak mellé, tegyenek annak érdekében, hogy a város fejlődésének a jövő generációja is nyertese legyen. Radics Tivadar képviselő (Jobbik) arra mutatott rá, hogy Kecskemétnek a szórakozó helyek terén is fel kell nőnie Szegedhez.

Végül 19 igennel, nem és tartózkodás nélkül fogadták el a város Ifjúsági Koncepcióját.

A koncepcióban meghatározott kulcsterületek a következők:

- Kecskemét megtartó város

 - Kecskemét vonzó város

 - Kecskemét élhető város

- Kecskemét fejlődő város

 - Kecskemét nemzetközi város

 A dokumentum ezek mentén fogalmaz meg hiányosságokat, feladatokat és megoldási javaslatokat annak érdekében, hogy Kecskemét megőrizze és erősítse ifjúságbarát jellegét, ifjúságmegtartó képességét – áll az előterjesztésben.

Élő adás