2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkezdődött a 2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál

A Hírös Város Turisztikai Központ 2018. június 8-10 között, vagyis mától, a 2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválra hívja sörözésre a sörbarátokat és természetesen mindenkit, aki ebben a nagy melegben egy hideg sört legurítva tudja legjobban szomját oltani.

A 2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon több mint ötvenféle, minőségi alapanyagból készített sörkülönlegességet kóstolhatnak meg az ország egész területéről a fesztiválra érkező kisüzemi kézműves sörfőzdék kínálatából.

A fesztivált Dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg.

 

A szervezők célja az hogy hagyományteremtő szándékkal a hírös városba invitáljuk a minőségi hazai sörök készítőit és kedvelőit, s a rendezvénnyel hozzájáruljunk a magyar kézműves sör hazai gasztrokultúra szerves részévé válásához. Az elmúlt években számos új sör született, a főzdék hagyományos receptúrákkal és merész újításokkal kísérleteztek, aminek eredményeképpen egyre színesebb a hazai kínálat – amiről most vendégeink is meggyőződhetnek. A fesztivál programja szinte minden könnyedebb zenei műfajt felölel: blues, rock, pop, party slágereken és latinos hangulatú koncerteken kapcsolódhat ki közönségünk.

A vasárnap este kiemelt fellépője Csík János és a Mezzo zenekar lesznek.

A szervezők nyereményjátékkal is készültek, amelynek során a játékban résztvevők értékes sörcsomaggal lehetnek  gazdagabbak és kiválasztásra kerül a fesztivál kedvenc sörfajtája is.

Minden nap megismerkedhetnek a Hírös Város sörgyártásának múltjával és jelenével a Kecskeméti Sörmanufaktúra sörmestere által, továbbá a kézműves sör előállításának technológiájával, alapanyagaival, pozitív élettani hatásaival. A bemutató résztvevőinek egy pohár sörkóstolóval kedveskedünk.

A gyermekeket is várjuk óriáskerékkel, kisvasúttal és sok más gyermekprogrammal. A jókedv tehát garantált! Változatos zenei műsorokból és a kézműves sörfőzdék széles kínálatából és minőségi gasztronómiai élményekből biztosan nem lesz hiány!

Élő adás