2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkezdődött a III. Barackpálinka és Borfesztivál

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart a III. Barackpálinka és Borfesztivál Kecskemét főterén. A szervezők a hatnapos rendezvényt ebben az évben is összevonták a Múzeumok Éjszakájával. A fesztivál elsősorban közösségi esemény, a cél, hogy a családok ismét jól érezzék magukat az egyhetes programsorozaton.

A programok sorozata délután négy órakor kezdődött a Szent Miklós templomban, ahol először megáldották a pálinkafőzőket, borászokat és magukat a fesztiválozókat, majd öt órakor tartották a fesztivál megnyitóját a főtéren felállított nagyszínpadon. 


Először a Kecskemét Táncegyüttes műsorát láthatták az érdeklődők, akik kifejezetten a város 650. születésnapjára készített műsorukat adták elő. A táncosok után dr. Homoki Tamás alpolgármester nyitotta meg a  III. Barackpálinka és Borfesztivált. 

- Azért különleges az idei fesztivál, mert idén 650 éves Kecskemét. Amikor ezt az évfordulót ünnepeljük, akkor város gazdasági múltját is ünnepeljük, amelynek nagyon fontos eleme a pálinka és a bortermelés, hiszen ezen a vidéken nagy hagyománya van a gyümölcstermesztésnek. A gazdaságon kívül természetesen a kultúrát is ünnepeljük, a fesztivál ideje alatt olyan színvonalas fellépők zenélnek majd a színpadon, akik kecskeméti kötődésűek - mondta dr. Homoki Tamás megnyitóbeszédében. 

Ezt követően átadták a Bács-Kiskun Megye Bora okleveleket a megye legjobb italait készítő pincészeteknek, utána pedig a Mathiász János Borrend, valamint vendég kunsági pálinka és borrendek ceremóniája, és a fesztivál pálinkájának és borának kihirdetése következett.  

Közben a kisszínpadnál a Közért Gólyalábas Kompánia vidám, zenés fesztivál indító felvonulással és műsorral szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. 

A következő hat napban közel 80 esemény és több mint 70 kiállító várja a látogatókat. A nagyszínpadon a Kecskemétről indult énekesek, zenészek, zenekarok (mint a Bohém Ragtime Band, vagy a Szabó Balázs Bandája), a kisszínpadon pedig azok a feltörekvő helyi zenekarok lépnek fel, akik megérdemlik, hogy felfigyeljenek rájuk a népek. 

Élő adás