2021. Május 6. Csütörtök  Ivett

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkezdődött a Széchenyi sétány felújítása

Az aszfaltburkolat és a járólapok bontásával vette kezdetét a Széchenyi sétány Széchenyivárosi Fiókkönyvtár melletti részének felújítása. Ezzel az „Aranyszarvas és környékeként” ismert terület a Széchenyiváros újabb zöld szigetévé válik.

A Széchenyi sétány átalakulása a napokban vette kezdetét. A munkaterületet a kivitelező lekerítette úgy, hogy továbbra is szabad bejárás maradjon a téren sorakozó üzletek bejáratához. Jelenleg bontási munkálatok zajlanak, valamint a meglévő közművek feltárása folyik. A továbbiakban a terven szereplő új zöld- és járófelületek geodéziai kitűzése következik, ami fontos az építési munkák megkezdéséhez.

Az uniós támogatással megvalósuló projekt keretében elkészül egy térkő színpad ülőfalakkal, a tér közepén műfüves játszótér lesz, de a járda és a zöldfelület is megújul. Jövőre pedig a fiókkönyvtár épületét alakítják át egy modern közösségi házzá. A pályázatot elnyert, és a nyílt közösségi tér kialakításáért felelős Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője, Boros Gábor korábban elmondta, a pályázatnak és az önkormányzati támogatásnak köszönhetően közel 120 millió forintból tud megvalósulni a projekt.

Élő adás