2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elnézést kért a DAKK a „bezárt” busz utasaitól

Megérkezett a DAKK válasza olvasói levelünkkel kapcsolatban, miszerint kedden reggel „bezárt” az egyik buszsofőr 20 embert járművébe. A szolgáltató soron kívül indított vizsgálatot az ügyben, és elnézést kérnek az érintett utasoktól. Közben jelentkezett a "másik" sofőr is.

Korábban írtunk arról, hogy egy olvasónk szerint a Széchenyi téren az egyik buszsofőr megtévesztette az utasokat, majd rájuk zárta az ajtót, és egy kollégája szabadított ki 20 embert.

Olvasónk levele szerint kedden reggel a 3/A jelzésű busz 07:22-re ért be a kecskeméti Széchenyi téri buszpályaudvarra. A sofőr fenn hagyta a jelzést, ezért úgy húszan - abban a hiszemben, hogy az elkésett, 07:15-ös busz érkezett meg – felszálltak. Ekkor a sofőr átírta a jelzést 3-asra, majd leszállt a buszról - amibe bezárta az utasokat - és elment messzire dohányozni. 1-2 perccel később beérkezett egy újabb 3/A jelű busz. Amikor ezt látták az utasok, integettek, kopogtak az ablakon, hogy átszállhassanak a másik buszra. A sofőr azonban csak gúnyosan vigyorgott, és nem nyitotta ki az ajtókat. Végül a másik busz vezetője engedte ki az utasokat – írta olvasónk.

Szerdán délelőtt megérkezett a DAKK válasza is az esettel kapcsolatban, amelyet változatlanul közlünk:

Munkatársainkkal szemben alapvető elvárás az utasorientált, készséges, szabályok szerinti munkavégzés. Bejelentése kapcsán soron kívüli vizsgálatot indítottunk.

A történtek miatt érintett utasaink szíves elnézését kérjük!

Kérjük Tisztelt Utasainkat, hogy minden kifogásolható esetben forduljanak hozzánk bizalommal. Társaságunk minden beérkezett panaszt részletesen kivizsgál annak érdekében, hogy a tények alapos feltárásával az adott ügyet mindenki számára igazságosan és megnyugtatóan zárhassuk le.

Üdvözlettel: DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.

Az ügy tisztázása érdekében jelentkezett nálunk a másik sofőr, aki állítólag kiengedte a bezárt utasokat. Mint kiderült, semmi ilyesmiről nem volt szó.

"Semmilyen bezárás,integetés nem volt. Forgalmi okokból késtem, és megálltam a már bent álló 7.30-as mellett. Gondoltam, szólok,szálljanak át, mert én vagyok a 7.15-ös járat. Átszálltak mindenféle megjegyzés nélkül, és elindultam 7.26-kor!!!! - írta nekünk a sofőr, aki egészen más megvilágításba helyezte az esetet. Így felmerül a kérdés, miért találta ki valaki a bezárós sztorit...

Élő adás