2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Először mutatkozik be nagyközönség előtt Kecskemét Város Bora

Közkívánatra október 23-25-ig újra Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásárt szervez az Aranyhomok Egyesület Kecskeméten, a Deák Ferenc téren, az október elején megtartott XII. Őszi Helyi Termék Ünnep folytatásaként, amelyen először mutatkozik be nagyközönség előtt a Királyleányka mint Kecskemét Város Bora.

Az idén a kunszállási Polyák Borászat Királyleánykája érdemelte ki, hogy egy évig Kecskemétet képviselje. A száraz fehér bor lett idén a fődíjasa a Kecskemét Város és Környéke Termelői Borversenyének. A borversenyt a hagyományoknak megfelelően Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezte meg, szervezője a Mathiász János Borrend, támogatója a Kecskeméti Mathiász János Hegyközség, a szakmai irányítást a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Kecskeméti Állomása látta el.

A hungarikumok sorába tartozik a Királyleányka mint régi magyar fajta. Feltehetően a Kövérszőlő és a Leányka természetes kereszteződéséből jött létre. Középkésői érésű (szeptember végi), bőtermő, magas mustfokú fehér borszőlőfajta. Bora visszafogott illatvilágú, sokszor szőlőcukorra emlékeztető kellemesen savas, üde.

Jöjjenek és kóstolják meg Önök is Kecskemét Város Borát a vásár „Foltos Farkas gasztrostandjánál” a Deák téren!

További információ: www.aranyhomok.hu

Élő adás