2018. Augusztus 16. Csütörtök  Ábrahám

17°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elszállítják a rendszám nélküli autókat

​Évente több tucat rendszám nélküli autóról kap bejelentés Kecskeméten a Városrendészet. A járművek egy részét- mivel gazdájuk nem jelentkezik értük, elszállítják egy telephelyre, végül pedig bontóba viszik vagy értékesítik. Csak februárban már 3 gazdátlan autót vittek el, de rövidesen újabbak kerülnek erre a sorsra.

Elszállítják a rendszám nélküli autókat

 – A KRESZ a főútvonalon teljes egészében tiltja, a mellékútvonalakon, kisebb utakon illetve parkolókban közterület használati engedélyhez köti a gazdátlan, jelöletlen, üzemtelen járművek tárolását  – mondta Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

A közterületen tárolt autók után havonta 50-60 ezer forint közötti összeget kellene fizetniük a tulajdonosoknak. Gazdáik azonban inkább leszerelik róluk a rendszámot, hogy ne lehessen nyomukra jutni.

 

– Amikor a bejelentés érkezik vagy kollégáink észlelnek egy hatósági jelzés nélküli, vagy forgalomból kivont személygépjárművet, akkor elsőként felszólítjuk a tulajdonost, ha nem reagál a megadott határidőn belül, akkor kerül sor az elszállításra. A gépjárműveket egy telephelyre szállítjuk. Kecskeméten a Molnár Transszal vagyunk szerződésben, ők szállítják el és az ő telephelyükön őrzik és tárolják. A tárolásnak és elszállításnak is van természetesen díja. Az át nem vett és nem keresett autók pedig vagy árverésre kerülnek vagy bontásra, állapotuktól függően – tette hozzá Csíkos Imre.

A Kecskeméti Városrendészet évente több tucat jármű ügyében indít eljárást. Többségükben sikerül megtalálni a tulajdonost, aki el is viszi autóját. Mintegy 40 esetben azonban szükség van azok elszállítására.

A Városrendészet arra kéri a lakosságot, hogy az alábbi telefonszámokon illetve e-mail címen jelezzék, ha lakókörnyezetében feltűnően rossz állapotú, vagy rendszám nélküli gépjárművet látnak. Ezek ugyanis nem csak parkolóhelyet foglalhatnak el, hanem balesetveszélyesek is lehetnek, sőt károsítják a környezetet is:

telefonszám:76/503-220, 20/621-5599 

email cím:varosrendeszet@kecskemet.hu

Fotó: Sebesség/Útinform Kecskemét

Élő adás