2019. Június 18. Kedd  Levente

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Embertelen körülmények között tartották a kutyákat a szaporító telepen

Egy szaporító telepet számolt fel a napokban a Menstvár az Állatokért Alapítvány. Szörnyű állapotok közül mentettek ki bichon és máltai kutyusokat, ahhoz azonban, hogy meggyógyuljanak, szükségük van az állatvédők segítségére is.

Segítségkérést és bejelentést kapott a Mentsvár az Állatokért Alapítvány egy szaporító telepről, ahol szörnyű állapotban tartottak fiatalabb és idősebb bichonokat. Pénteken délután a kutyusok segítségére siettek. Sajnos minden várakozásukat felülmúlta, amit a telepen találtak.

– Mire a helyszínre értünk, több állat el is pusztult. A többi szörnyű állapotban volt – mondta Hornyákné Boros Sarolta, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálatának vezetője. – Füleik be voltak begyulladva, fogaik rettenetesen csúnyák és fogkövesek voltak, szőrzetük elhanyagolt, különböző bőrbetegek kínozták őket.

Természetesen gyorsan cselekedtek, elkobozták a 12 kutyát. A máltai, bichon típusú kutyusok között valószínűleg két vemhes is van. Azóta átestek a szükséges orvosi vizsgálatokon, kedden kozmetikába viszik szerencsétlen állatokat. Miután megszabaulnak gubancos szőrüktől, ultrahang vizsgálatnak vetik alá őket. Akkor derül ki, hányan vemhesek a kilenc nőstényből.

Ahhoz azonban, hogy folytatódhasson a mentett állatok kezelése, segítségre van szüksége az alapítványnak. Orvosi kezelések, oltások, chip, fogkő eltávolítás, ivartalanítás vár rájuk, csak ezek után lesz esélyük arra, hogy örökbefogadóhoz kerülhessenek.

„Sosem kérünk segítséget, de most muszáj” – írta facebook oldalán az alapítvány. – „Kérünk minden állatbarátot, minden jó érzésű embert segítsen, hogy ez a 12 kutyus megmenekülhessen. Sokat szenvedtek már, de rájuk is várhat egy szebb élet, egy szerető család.

Aki segíteni szeretne, az OTP 11732002-20409803 számlaszámra utalva teheti meg. A megjegyzés rovatba írják be, hogy Bichonok.  

Élő adás