2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Eperrel a bajba jutottakért

Epret kínáltak önkéntesek a Széchenyivárosi piacon ma reggel. A nagy sikerű „A Spárga Összeköt” elnevezésű akció folytatásaként, Dr. Salacz László országgyűlési képviselő segítségével és közbenjárásával kerülhetett sor a rendezvényre.

 

Egy hetényegyházi termelő kereste fel Dr. Salacz László országgyűlési képviselőt, és összesen 50 kiló epret ajánlott fel. Azok, akik vittek a finom gyümölcsből, a becsületkasszába annyit tehettek, amennyit a pénztárcájuk és a szívük engedett. A befolyt összeggel a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére létrehozott Városi Veszélyalapot gyarapítják.

A helyszínen több önkéntes is részt vett az eladásban, köztük az országgyűlési képviselő, Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke (aki hetek óta segít a Gondoskodó Szolgálatnak, amelynek tagjai szintén árulták a gyümölcsöt), a Városi Szociális Közalapítvány munkatársai, valamint Szamler László, a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány kurátora is. László azt mondta a helyszínen, hogy „civilként kötelességük bekapcsolódni azoknak a szervezeteknek, akik azt választották hivatásul, hogy segítenek a bajba jutottaknak. Ha ezt tűzték fel a zászlajukra, akkor ott kell lenni.”

A kurátor azt is elárulta, hogy a következő napokban az alapítványuk tagjai szájmaszkokat fognak osztani a város több pontján, például élelmiszerboltok, posták, gyógyszertárak előtt.

Élő adás