2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Érdemes bejelenteni a hibás közvilágítást

Mind a mai napig több jelzés érkezik a Hírös.hu „Nem világít” menüpontja alatt található bejelentő felületen keresztül a Kecskeméti Médiacentrumhoz. Ezeket a bejelentéseket azonnal továbbítjuk a szolgáltatónak. Kíváncsiak voltunk, mennyire figyel a szolgáltató a lakosság bejelentéseire.

Még tavaly novemberben jött létre a médiacentrum internetes hibabejelentője. Az ideérkező panaszokat folyamatosan továbbítjuk a szolgáltatónak. A bejelentések után az ellenőrzésünk sem maradhat el. Ennek alapján folyamatosan, így a napokban is utána néztünk, mi a helyzet a több mint 2 hetes bejelentések esetén.

Meglepő végeredményt kapott stábunk. Elsőként a Rákóczi utat kerestük fel. A belváros talán legmeghatározóbb utcájában kifejezetten vegyes a kép. Míg az úttestet megvilágító fényeknél mindent rendben találtunk, addig a sétány kandellábereinek éppen csak 50%-a üzemelt.

Az itt látott kép lapján arra számítottunk, máshol sem jobb a helyzet. Ezután az Izsáki úton vizsgáltuk meg a tanintézmények környékét. Az itt tapasztalt valós állapotra nem mertünk volna előre fogadni.

Az izsáki úton egyetlenegy kiégett izzótesttel sem találkoztunk.

A többi stábunk által bejárt belvárosi részen, így például a Mária körúton is azt tapasztaltuk, hogy a lámpák zöme ég, elvétve találni csak egy-két meghibásodott izzót.

Gondoltuk a város szélén több probléma lehet. Több bejelentés érkezett a Homokbányáról is, miszerint a főbb útvonalakon nincs világítás, de minden lámpa világított.

A Bagoly utcai (8114) megállónál lévő izzókat is cserélték. Jelzés érkezett arról is, hogy a III. Béla király körúton a háromszögi térnél pont a zebránál nem világítanak a lámpák. Ottjártunkkor már itt sem volt probléma.

A Széchenyiváros több pontjáról érkezett panasz az elmúlt időszakban. A Lánchíd utcáról jött talán a legtöbb bejelentés. Azonban itt sem láttunk hibás lámpát. Elvétve persze akadtak negatív kivételek is.

A Bakócz Tamás utca 19 alatti lámpát a bejelentések ellenére már több mint egy hónapja nem javították.

 

Élő adás