2020. Május 29. Péntek  Magdolna

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Értékes adományt kaptak a hátrányos helyzetű családok

Sok-sok adományt, játékokat, babakocsikat, etetőszékeket vitt csütörtökön délelőtt a TündérPakk Közhasznú Alapítvány a Mezei Utcai Közösségi Házba, ahol január elsejétől indult el a „Biztos Kezdet Gyerekház Program” a leginkább hátrányos helyzetű szülők és kisgyermekeik támogatására. Az adományátadáson részt vett Engert Jakabné alpolgármester is.

Babakocsi, etetőszék, papír házikók és még sok más játék és eszköz érkezett ma (csütörtökön) a kecskeméti Mezei Utcai Közösségi Házba. Adományaival a TündérPakk Közhasznú Alapítvány már második alkalommal segíti a rászoruló családokat. Oláh Anna, a Biztos Kezdet Ház szakmai vezetője elmondta, hogy a csomagok nagy segítséget jelentenek, hiszen programjuk lényege az adományozás mellett a prevenció.

A környéken lévő szegregációban élő gyerekek nagy többsége nem találkozik olyan ingergazdag környezettel, játékokkal és eszközökkel, mint amit a Közösségi Házban alakítottak ki számukra. Így próbálják szocializálni a gyerekeket, hogy óvodaéretté váljanak.

A „Biztos Kezdet Gyerekház Program” lényege emellett, hogy a szülők megértő fülre leljenek, barátokat szerezhessenek. Az adományok kipakolásában Engert Jakabné alpolgármester is segített.

Kecskemét percről percre

Élő adás