2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Év végére elkészül a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnoka - videóval

Az önkormányzat és a sajtó képviselői is bejárhatták csütörtök reggel az év végére elkészülő Bányai Júlia Gimnázium épülő sportcsarnokát. A 430 milliós beruházás 70 százalékát TAO támogatás, 30 százalékát Kecskemét költségvetése biztosítja. Az épület szerkezetileg már kész, hamarosan kezdődik a sportpadló kialakítása, továbbá a kosárlabda- és röplabda-pályák építése.

A Mercedes-Benz Sport Akadémia átadásakor, 2017 nyarán fogalmazódott meg a terv, hogy a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnoka legyen a következő sportberuházás Kecskeméten. A 2018-ban beadott pályázatot támogatta a Magyar Kosárlabda Szövetség, valamint Kecskemét önkormányzata is. A város a pályázat 30 százalékos önerejét biztosította, de szülők, helyi cégvezetők és támogatók is összefogtak a siker érdekében. Az eredményes pályázat végül 430 millió forintos forrást biztosított.

A beruházást csütörtökön megtekintette Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő valamint Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára.

A 840 négyzetméteres sportcsarnok alapkövét csaknem egy éve tették le, jelenleg a kivitelező munka 60 százalékon áll. Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatója az épület bemutatásakor azt mondta, hogy most következik a kivitelező munka szíve-lelke, vagyis a sporttechnikai munka.

Az építkezés folytatásában 661 négyzetméter sportpadló-felületet hoznak létre, elsősorban a kosárlabda és a röplabda, illetve a testnevelés órák igényei szerint. A beruházás részeként 6 db kosárlabda palánk (2 db elektromos vezérlésű és 4 db oldalfali palánk), 3 db röplabda-pálya felfestés és -háló, valamint eredményjelzők, cserepadok, elválasztó függöny és labdaháló kerül a helyére.

– Nem csak ígérgetünk, dolgozunk is – hangsúlyozta az épület csütörtöki bejárásán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A városvezető hozzátette azt is, hogy az önkormányzat a gyermekek és a sport érdekében támogatta a beruházást.

Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója az utóbbi 30 év legnagyobb fejlesztésének nevezte a sportcsarnok építését.

A beruházásról elismerően beszélt Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára is, aki szerint most a járvány időszakában különösen fontosak az ilyen beruházások. Mint mondta, egyre több hasonló projektre lenne szükség.

A Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnokában 2 öltöző és 2 szertár is helyet kap majd. A kivitelező munkák várhatóan ez év végére fejeződhetnek be. 

Élő adás