2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ezek a szabályok érvényesek jelenleg a gyermekosztályon

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház weboldalán adott tájékoztatást a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztállyal kapcsolatos változásokról. 

A járványügyi helyzet fokozódása miatt az alábbiakban kérik a családok együttműködését a lakossági tájékoztató értelmében:

  1. 09.09-től az országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el. A gyermekek mellett egy hozzátartozó továbbra is tartózkodhat, ezen túlmenően rendkívüli látogatást az osztályvezető vagy helyettese engedélyezhet.
  2. A szakambulanciák előjegyzett betegeit zavartalanul ellátják. Amennyiben az előjegyzett időpontra érkező beteg (és vele egy háztartásban élő felnőtt) az elmúlt 14 napban hurutos volt, hőemelkedése vagy láza jelentkezett, kérik mondják le az időpontot és maradjanak otthon!

  3. A gyermekvérvétel továbbra is a Kecskemét, Nyíri út 38. „A” épület földszintjén van, a terhesgondozó vérvételi pontja is ide költözött át. A vérvételre háziorvosi beutaló kell. Eredményeket a háziorvos EESZT rendszeren keresztül megnézheti.
  4. Akut ellátás: Elsőként továbbra is a háziorvosát kell értesítenie telefonon. Nappali műszakban (8-16 óra között) a gyermek állapotának felmérése a háziorvos eljárásrendje szerint működik.
  5. Ügyeleti időben a Gyermekügyeletet kell hívni telefonos egyeztetésre (76/516-904 vagy 06/30-695-4274). Ellátás a Kecskemét, Nyíri út 38. „A” épület földszint gyermekambulancia helye (Gyermekkardiológiai rendelő, 325-ös ajtó).
  6. Amennyiben háziorvosa/ ügyelet orvosa kórházi felvételt tart indokoltnak, akkor mindenképpen háziorvosi telefonos egyeztetést (76/516949) követően tudják fogadni a beteget.
  7. A kórházba való beléptetéskor a főbejáratnál triázsolás (betegosztályozás és irányítás) történik:

Koronavírus gyanús vagy igazolt beteg felvétele 24 órában az „A” épület 2.em hosszú folyosó kezelője (2232-es szoba), illetve ellátása a 2 em. COVID Részlegen történik (Fül-orr-gégészeti osztály helye).

Koronavírus NEM gyanús betegek 8-16 óra között a földszintre, a Gyermekambulanciára jöjjenek! Az ellátás, illetve továbbirányítás itt történik meg. A betegek felvétele vagy itt történik meg, vagy az osztályon, ahova az ambulancia várójából a gyermekosztály munkatársai kísérik fel a gyermeket és hozzátartozóit. Ügyeleti időben a betegfelvétel is a Gyermekosztályon történik. Kérjük, hogy érkezéskor csengetéssel azonnal jelezzenek!

Köszönik a betegek és a családtagok megértését, türelmét!

Kecskemét percről percre

Élő adás