2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ezentúl csak havonta egyszer viszik el a szelektív hulladékot, de Kecskemét kivétel!

A DTkH Nonprofit Kft. holnapján adott tájékoztatást a szelektív hulladékok begyűjtését érintő fontos változásokról. Ebből kiderül, hogy a jövőben havonta csak egyszer viszik el a sárga zsákokat. Indoklásuk szerint így szeretnék csökkenteni tevékenységük káros anyag kibocsátását. Mint kiderült, Kecskemétre nem vonatkozik az intézkedés.

Frissítés:

Sikerült elérnünk a cég vezetőjét, aki elmondta, a ma kitett közleményből véletlenül maradhatott ki, hogy Kecskemétre nem vonatkozik a terv. Folyamatosan hívjuk az ezért felelős kollégát, de nem veszi fel a telefont.

Korábban írtuk:

Az alábbi közlemény került ki a DTKH weboldalára, amiben semmi sem utalt arra, hogy nem minden településre vonatkozik!

Társaságunk, a DTkH Nonprofit Kft. a környezettudatosság jegyében, a közszolgáltatás keretein belül, házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést is végez. Célunk, hogy a környezetünk védelme érdekében, a háztartásokban összegyűjtött újrahasznosítható hulladékot, minél kevesebb, a gyűjtőjárművek általi szennyező, károsanyag kibocsátással tegyük! Ezért is fontos, hogy a csomagolási hulladékot feleannyi szén-dioxid kibocsátás árán vigyük el a háztartásokból és ne csak a kényelmi szempontokat vegyük figyelembe.

Havonta egy alkalommal is begyűjthető mindaz, amiért eddig kétszer szennyeztük környezetünket.

És ha még a hulladék tömörítésére is odafigyelünk, a térfogata és a kihelyezéséhez szükséges egyszer használatos műanyagzsákok mennyisége is csökkenthető!

Célunk, hogy tudatos megoldásokkal és döntésekkel csökkentsük a saját tevékenységeinkből származó környezetterhelést, károsanyag kibocsátást. A csomagolási hulladék havi gyakoriságú gyűjtésével tudatos döntést hoztunk arról, hogy:

- kevesebb üzemanyag felhasználása által csökkentsük a járműveink által kibocsátott üvegházhatású gázokat,

- mérsékeljük a gyűjtőjárműveink okozta egyéb, az épített környezetet érintő negatív hatásokat.

Egy másik közleményből más újdonságra is fény derül:

Tehát, a településen meghirdetett járatterv szerint összegyűjtjük az ingatlanok elé, sárga színű DTKH-s emblémás zsákokban vagy bármely átlátszó zsákban kihelyezett szelektív csomagolási hulladékot (papír, fém, műanyag, tetrapack).

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink 2 db cserezsákot (csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló, SÁRGA színű, DTkH emblémás) adnak- írja a cég.

A csomagolási hulladék bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhető a megadott gyűjtési napon. 

Az a közleményekből nem derül ki, mikortól számíthatunk az új ütemezésre, ezzel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a DTKH-nak. Többek közt azt is megkérdeztük, nem tartanak-e attól, hogy több hulladék gyűlik össze egy hónap alatt, így többször kell fordulniuk a kocsiknak. Telefonon is kerestük a cég munkatársait, egyelőre nem kaptunk pontos információt. Amint megérkezik a válasz, frissítjük cikkünket.

Élő adás