2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Felavatták az Összetartozás szobrát

Szobrot avattak szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőparkban. Az alkotás, amelyet az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány állíttatott, az Összetartozás címet kapta. 

A szobrot Gáspár Péter faszobrász készítette, aki az eseményen is részt vett. Alkotása a szabadidőpark sétányán kapott helyet. 

- Bízom benne, hogy ez egy induló kezdeményezés - mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében. - Épp azért választottuk ezt a helyet a szobornak, mert ezt az utat még sok más hasonló alkotás díszítheti majd a jövőben. Bízom abban, hogy a kecskeméti képzőművészek, civil szervetek, művészeti műhelyek, akik/amelyek fontosnak tartják, az értékek megőrzését, folytatják ezt a példa értékű kezdeményezést. Így ez a sétány évek múlva egy kedves,értékőrző, képzőművészeti sétánnyá alakul – mondta köszöntőjében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Az ünnepségen elmondták, az alkotás hűen tükrözi az összetartozást, hiszen a szobor jelképezi az apát, ami a fatörzs, ebbe kapaszkodhat a gyermek, az anya
pedig a föld, amely táplálja. A mai naptól kezdve mindenki megcsodálhatja a szobrot aki a Benkó Zoltán Szabadidőparkban jár.

Az esemény a HI! Kecskemét, vagyis a Helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten című programsorozat keretében belül valósult meg.

Élő adás