2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Felkészült a hajléktalanszálló a vörös kódra

A kecskeméti hajléktalanszállókon már most szinte 100 százalékos a kihasználtság. Bács-Kiskun megyében jelenleg nincs érvényben a hideg miatti riasztás, de már felkészültek a Vörös kódra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi régiójához tartozó hajléktalanszállók.

Meleg étellel várják Kecskeméten az egyik nappali melegedőben a hideg elől érkező éhezőket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójához tartozó két telephelyen az éjjeli menedék gyanánt 39, az átmeneti szállón 13, a rehabilitációs részen 21, a hajléktalanok otthonában 28 férőhely áll rendelkezésre a hajléktalanok számára. November 1-től április 31-ig pedig még plusz 20 hellyel tudják bővíteni a létszámot.

– Már vörös kód nélkül sem utasítunk el senkit sem – mondja dr. Rigó Orsolya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának intézményi referense. – Ha nálunk is beköszönt az extrém hideg és figyelmeztetést adnak ki, a Hoffman János utcai és Matkói úti melegedőket is megnyitjuk, hogy minél több embert tudjunk befogadni. Így biztosan fűtött körülmények között éjszakázhatnak a hontalanok.

A hajléktalanok pedig már most behúzódtak a hajléktalanszállók meleget nyújtó falai közé, szinte teljesen megteltek az intézmények. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a zord időben étellel, forró teával, gyógyszerekkel és meleg ruhával is próbálnak segíteni a rászorulóknak.

Élő adás