2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Fokozott városrendészeti jelenlét a Köztemetőben - Videóval

Jelentősen megnő a temetőknél a forgalom, megnehezül a parkolás mindenszentek és halottak napján. Ennek érdekében többet járőröznek a városrendészek is a Köztemetőben illetve annak környékén.

Október utolsó és november első napjaiban elhunyt szeretteinkre emlékezünk. A közutakon és a temetők közelében jelentős forgalomnövekedésre kell számítani ilyenkor. A megnövekedett forgalom miatt azonban nemcsak a közlekedés jelenthet problémát, hanem a megszaporodhatnak az alkalmi lopások is. A fokozott rendőri, polgárőrségi és városrendészeti jelenlét célja ezek megelőzése, valamint az illegális árusítás megakadályozása, a temető közrendjének és közbiztonságnak a biztosítása.

– Reggeltől-estig gyakorlatilag péntektől hétfőig folyamatos szolgálatot látunk el napi 8 fővel. Jelentősen megnő ilyenkor a forgalom, megnehezül a parkolása a temető körül, ennek irányítását szoktuk végezni a rendőrséggel együttműködve – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese.

A Kecskeméti Városrendészet évek óta segíti a halottak napja lebonyolítását a megnövekedett forgalom miatt, valamint a temetői bűncselekmények megelőzésének érdekében. Idén is folyamatosan ellenőrzik a kecskeméti temetőket és környéküket, segítve a rendőröknek.

A Köztemető a megemlékezés napjai alatt reggel 6-21 óráig tart nyitva. November 6-tól áll vissza a szokásos téli nyitvatartási rend reggel 7-18 óráig.

Élő adás