2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Folyamatosan fejlesztik a csapadékvíz-elvezetést

Egy-egy komolyabb esőzés óriási gondokat tud okozni Kecskeméten. De vajon lehet-e, fognak-e tenni ellene a szakemberek? Ennek járt utána kollégánk.

A hétfői esőzés ismét elöntötte az aluljárót. Sütő Vilmos, a BÁCSVÍZ Zrt. csatornaszolgáltatási főmérnöke elmondta, hogy 5-6 évvel ezelőtt 560 millió forintot költöttek az új, tágasabb csatornák elhelyezésére, amelyeket a Kuruc körúton az aluljáróig építettek ki.

„A körforgalom alatt tovább lett építve most a beruházással 1600 mm-es átmérővel, ez fogadja most az aluljáró mellett lévő, régen 600 mm átmérőjű, most a beruházás kapcsán 1000 mm átmérőjű csapadékcsatornát, amely 3000 köbméter/óra csapadékvizet tud elvezetni" - mondta a csatornaszolgáltatási főmérnök.

A legfontosabb feladat most az, hogy kiépítsék ezt a jóval tágabb csapadékelvezető rendszert a Bem utca csomóponttól a Vacsiközig, illetve a Budai kapuig. Ennek összege megközelíti az 1 milliárd forintot. Ha ezt sikerült befejezni, akkor fog megszűnni a Vacsiközben a vízelvezetés problémája. Az aluljáró kapcsán Sütő Vilmos azt mondta, hogy a mostani körforgalom építésekor már egyet előre tudnak lépni a vízelvezetésben.

 

„Még feladat az, hogy a vasút területén lévő 4 csapadékvíz átemelőben a szükséges fejlesztéseket el kell végezni, a vasúttal a tárgyalások folynak, bízom benne, hogy ez év végéig, vagy jövő év tavaszán ezek a fejlesztések megtörténnek" - mondta Sütő Vilmos.

 

Élő adás