2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Folytatódik a hajsza a maci után

A Kiskunsági Nemzeti Park a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a térségi polgárőrségek és a helyi vadásztársaságok keresik a medvét. Egy friss reggeli nyom alapján már Dócnál jár.

Már Dócnál jár a medve - tudta meg az Index Kiss Mónikától, a Kiskunsági Nemzeti Park kommunikációs munkatársától. Friss reggeli nyom alapján keresik a macit, amely bevette magát a sűrű erdőbe: a Dóctól délre eső erdős területet kezdik átfésülni a szakemberek. A sűrűben bárhol elbújhat, emelte ki a KNP munkatársa: az eddigi mozgása alapján takarásban fog maradni, a nyomot is az erdő szélén találták.

Azt szeretnék elérni, hogy a medve békésen elvonuljon neki megfelelő medvés élőhelyek felé, ezért az állatot nem befogni próbálják, hanem "csak" figyelemmel kísérik. Az elsődleges cél az állatvédelem és a lakosság védelme: csak akkor avatkoznak be, ha a kóborló medve emberi életeket veszélyeztet - vagy saját magát, például autópályára téved, de veszélyt jelenthet számára Szeged közelsége is. Emiatt is fontos, hogy tudják követni a nyomát, ha altatólövedékkel kell kilőni, muszáj lesz megközelíteni, mert az altatópuska hatótávolsága 40 méter. Ez nem lesz könnyű, mert a medvének nagyon jó a szaglása, és fél az embertől, elkerüli.

Korábbi cikkeink:

A déli határ felé tart a celebbé vált medve

Továbbra is szabadon járkál az elkóborolt barna medve

Még mindig keresik a szökevény medvét

Megyénkben is járt az üldözött medve

Szemtanúk mondták a szökevény medvéről

Élő adás