2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Fontos útfelújítások fejeződtek be a városban

A városi közlekedésben meghatározó útszakaszok és fontos csomópontok felújítása és fejlesztése fejeződött be Kecskeméten. A közelmúltban fejeződött be a Petőfi Sándor utca-Kőhíd utca kereszteződésének fejlesztése, ami jelzőlámpát, új aszfaltburkolatot és zebrát kapott. Emellett a Széchenyivárosban is több helyen örülhetnek új utaknak az autósok.

Kecskemét több városrészében új aszfaltburkolatnak, zebráknak és jelzőlámpáknak örülhetnek a közlekedők. Nemcsak az autósok, hanem a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is könnyebb és biztonságosabb lett például a Petőfi Sándor utca és a Kőhíd utca kereszteződésében. A Reile Géza utca becsatlakozásánál zebrás gyalogátkelőhelyet alakítottak ki, a Petőfi Sándor utcán átvezető zebrát pedig néhány méterrel közelebb vitték a kereszteződéshez. A kialakított Kőhíd utcai balra kanyarodó sáv, a csomópont fejlesztése, jelzőlámpás irányítása a jövőben enyhítheti a reggeli és délutáni csúcsforgalomban tapasztalt torlódásokat.

A Széchenyivárosban a Nyíri úton is új burkolatnak örülhetnek az autósok. A felújítást a Nyíri út-Akadémia krt. csomópontjának új körforgalmától a Március 15. utca irányába végezte el a kivitelező 400 méter hosszan. Szintén ebben a városrészben április végén készült el a Tömörkény István utca helyreállítása, amit 158 méter hosszan újítottak fel. A mintegy 30 millió forint bekerülési költségű munkálatokkal az utca teljes útszegélyt és új útalapot kapott, amit kétrétegű aszfalttal borítottak.

Élő adás