2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Forgalomkorlátozásra kell számítani a Margaréta buszforduló kiépítése miatt

Az előkészítő ütemben csak sebességkorlátozásra kell számítani, június 15-től azonban lezárják a Nyíri út Máriahegy felé vezető szakaszát, és a Károly Róbert körútra sem lehet majd rákanyarodni a Margaréta buszforduló kiépítése miatt.

Ahogyan azt korábban megírtuk, aamarosan elkezdődik  a Margaréta buszforduló kiépítése, a TOP-6.4.1-15-KE1-2016-00005 azonosító számú projekt keretében. Jelenleg a kivitelezés előkészítő munkálatai zajlanak. A projekt keretében lesznek mély- és magasépítési munkálatok. Az alábbi fejlesztések komplexen valósulnak meg a Károly Róbert körút Nyíri út és Margaréta utca közötti szakaszán.

Mintegy 210 méter gyalog-kerékpárút épül a Károly Róbert körúton. A Károly Róbert körút-Nyíri út -III. Béla körút csomópontjában egysávú körforgalmat építenek ki. Megvalósul az autóbusz decentrum kialakítása, a buszfordulónál szociális épület és három darab fedett váró lesz elhelyezve.

A szociális épület környezetében 10 férőhelyes B+R parkolót alakítanak ki, további 10 férőhelyes bővítési lehetőséggel. A kerékpárosok számára kerékpáros átvezetés teszi majd lehetővé a körforgalmon áthaladó közlekedést.

Az elkövetkező időszakban forgalomkorlátozásokra kell számítani, az alábbiak szerint:

- A jelenlegi előkészítő első ütemben csak sebességkorlátozás van, a padka nem használható.

- A tanítási szünet megkezdésekor, azaz június 15-től várható a II. ütem.

Ekkortól a Nyíri út Máriahegy felé vezető szakaszát lezárják, és a Károly Róbert körútra sem lehet majd rákanyarodni. A 4-es,14-es és 14D járatok a Nyíri útról a Szent-Györgyi Albert utcára kanyarodnak, majd onnan fordulnak be a Margaréta Otthon irányába. E járatok Nyíri úti, Domb áruházzal szembeni megállója helyett átmenetileg új buszmegálló jön létre.

- A III. ütem augusztus 1-31. között tart, ekkor a fenti korlátozások érvényben maradnak, mellettük pedig a körforgalom addig elkészült körcikkelyén, félpályás útlezárás és jelzőlámpás irányítás mellett lehet majd közlekedni a III. Béla körút irányába. A kereszteződésben zajló munkálatok augusztus végével zárulnak.

Kérik és előre is köszönik a közlekedők szíves megértését és türelmét.

Élő adás