2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Fuss, hogy lélegezz 2.0!

Idén is megrendezi a Bács-Kiskun Megyei Kórház Fuss, hogy lélegezz! című jótékonysági programját. 2018-ban egy 10 millió forint értékű lélegeztetőgépet vásárolhatottak a támogatóknak hála, idén pedig újabb fontos eszközökre gyűjtenek. A futóverseny családi nappá bővült, sok-sok színes programmal várnak kicsiket-nagyokat egyaránt szeptember 21-én a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba.

2019. szeptember 21-én, szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezik meg a "Fuss, hogy lélegezz 2.0" futóversenyt és családi napot. A rendezvény célja a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának eszköz fejlesztése.

Tavaly 10 millió forint gyűlt össze a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának új lélegeztetőgépére. A Mercedes-Benz Gyár és a kórház komoly összeggel egészítette ki a jótékonysági futás nevezési díjaiból befolyt összeget. Idén is egy légzéstámogatási eszközért futhatnak a résztvevők.

Két darab Airvo 2 légzéstámogatási eszközre gyűjtenek a szervezők, amelynek darabja állvánnyal együtt 1,5 millió forint.

A regisztráció a szabadidőközpont főbejáratánál lesz 8.30 órától, a bemelegítés 10.15-kor, a futamok 10.30-kor indulnak, eredményhirdetés 12.00-kor lesz.

12.00 órakor idén is meglepetéssel készülnek!

Az idei rendezvényen körülbelül 1000 fő megjelenésére számítanak - tudtuk meg a szervezőktől.

A futóversenyen 1 km (gyerekek, családok) 5 km és 10 km-es távra lehet nevezni, illetve külön díjazás lesz férfi és női kategóriában.

Emellett egész délelőtt zajlanak a családi nap programjai a színpadon.

Fellépők:

  • Leskowsky hangszer gyűjtemény
  • Aero fit dance 
  • Bartha Lilla által vezetett tánccsoport
  • Petőfiszállási néptánccsoport 
  • Ciróka bábszínház 
  • Mátyás Király Citerazenekar

Egyéb programok:

  • Napközben a gyerekeknek légvárral, arcfestéssel, kézműves programokkal készülnek, illetve a zsonglőrködést is kipróbálhatják az érdeklődők.  
     
  • A helyszínen lehetőség lesz étel, ital és fagylalt vásárlására is.

Élő adás