2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Gazdasági Ablak: Átfogó szakmai eseménysorozat kis- és középvállalkozók számára - Videóval

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarák közreműködésével átfogó szakmai sorozatot hozott létre, amelyen 2019 óta különböző szakmai témákat vitatnak meg a résztvevők. A kedden megtartott konzultáció szakmai témája a felnőttképzési rendszer megújításának stratégiája volt.  

- A gazdaság újraindításának keretein belül meghirdettük a 70 milliárdos vállalati belső képzési programunkat. Ez kiemelten fontos, hiszen a technológia robbanásszerűen változik a világban, és ez a változás újabb és újabb képességeket követel meg a munkavállalóinktól. Az a célunk, hogy a magyarokat felkészítsük ezekre a változásokra - hangsúlyozta Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Múzeum gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. 

Az október elsején induló vállalati belső képzési program első keretében 15 milliárd forintra lehet majd pályázni, ahol a vállalkozások a továbbképzésekre munkavállalónként akár félmillió forintot is kaphatnak. Ezt a támogatást addig nem kell visszafizetnie a vállalkozónak, amíg legalább egy évig foglalkoztatja munkavállalóját, illetve ha a minimálbér növekedésének üteménél gyorsabban nő a bére. 

Az államtitkár a vali.hu oldalon elérhető vállalkozói információs portál új funkcióit, és a modern mintaüzemek program lehetőségeit is bemutatta, aminek segítségével a vállalkozások céges látogatáson tekinthetnek meg vállalati technológiákat, a saját működési környezetükben. 

Élő adás