2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Guszti bácsi átadja a Rózsakertet-videóval

Május 28-tól a város gondozza tovább a Kecskeméti Boldogasszony Rózsakertet. Hegedűs Ágoston, a kert megálmodója, kivitelezője és eddigi gondnoka úgy döntött, hogy átadja a feladatot. A részletekről a Kecskeméti Televízió Kertészkedő magazinjában számolt be Guszti bácsi.

Ottjártunkkor Mák Gergely híres magyar rózsanemesítő rózsáját mutatta legbüszkébben Hegedűs Ágoston, aki 6 évvel ezelőtt ajándékozta meg a kecskemétieket a Katona József Gimnáziummal szemben található Boldogasszony Rózsakerttel, és szívvel-lélekkel gondozta a gyönyörű virágokat ez idő alatt. Most azonban úgy döntött, átadja a városnak a feladatot. Ennek okairól a Kertészkedő magazinnak adott interjút.

- Anno Zombor Gábor polgármester úrral aláírtuk ezt az üzemeltetési szerződést, én egy kicsit kiöregedtem már, a hetvenhatodikat is betöltöttem, és azt kértem, hogy próbáljuk meg az üzemeltetési szerződést módosítani, és a város vegye át a közterületen lévő rózsakertnek az üzemeltetését - mondta Guszti bácsi, a Kecskeméti Boldogasszony Rózsakert megálmodója, aki biztos abban, hogy a rózsakert jó kezekben lesz. A gondozásban önkéntesek is segítenek majd, ahogyan eddig is.

- Nagyon sok kedves kecskeméti polgár – hölgy és úr, de főleg hölgyek – kapcsolódtak be önkéntesként. Ezt eleinte a templomban hirdettük, aztán ilyen ,,talprádióval”, aki értesült róla, az jött. A kiültetés, az előkészítés, mind önkéntesek segítségével történt. A mostani önkéntesek ki szokták tűzni a nevüket az ágyások közepére, hogy lehessen tudni, hogy melyik ágyást ki ápolja. Az ápolás esetünkben  főleg a gyomlálást jelenti - mondta Hegedűs Ágoston.

Figyelmükbe ajánljuk a KTV riportját is:

A Kertészkedő magazin rózsakertről szóló adásában meghirdettünk egy játékot, amelynek részletei a műsor végén hangzanak el. A helyes megfejtők közül egy valaki részt vehet egy VIP körbevezetésen e hét szombaton, amely során mindent megtudhat a Kecskeméti Boldogasszony Rózsakertről Guszti bácsitól. A Kertészkedő aktuális és régebbi adásait már a Kecskeméti Televízió Youtube csatornáján keresztül is eléri.

Élő adás