2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kiderült, miért kellett visszahívni Merci modelleket

Vissza kellett hívni a Mercedes CLA és az A-osztály néhány modelljét gyártási hiba miatt. Megkerestük a Mercedes-Benz-t az üggyel kapcsolatban. Nyilatkozatukban azt írták, olvadt ragasztóval szennyeződhetett a szervokormány egyik alkatrésze.

Gyártási hiba okozhat meghibásodást a Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz CLA és A-osztályos típusainál. Néhány modellt visszahívott a gyár. Kérdésünkre azt nyilatkozta a Mercedes-Benz Hungária Kft., hogy „egyes 2020-ban gyártott CLA 118-as platform és A-osztály 177-es platform modelleknél az elektromos szervokormány alkatrészmodul tápellátásának egyik csavarkötése olvadt ragasztóval szennyeződhetett. Esetenként a ragasztó elöregedése az összeszorító erő csökkenéséhez, majd idővel a csatlakozás meglazulásához vezethet, emiatt az áramellátás megszakadása sem zárható ki. Ennek következtében az elektromos kormányrásegítés spontán – akár menet közben is  - megszűnhet.” Ezt azt jelenti, hogy a jármű irányítható marad, de elképzelhető hogy a szokásosnál nagyobb erőkifejtéssel lehet vele kanyarodni.

A vállalat azt is megírta a Kecskeméti Televíziónak, hogy tisztában vannak azzal, hogy minden egyes intézkedés legtöbbször nem tervezett szervizlátogatást jelent az ügyfelek számára. A cég úgy fogalmazott, „Nagyon sajnáljuk az ebből eredő kellemetlenségeket, ugyanakkor kötelességünknek érezzük, hogy következetesen a biztonságról és a megbízhatóságról szóló ígéreteinknek megfelelően járjunk el.”

Hozzátették azonban azt is, hogy a Mercedes-Benz modelljei méltán ismertek a biztonságukról és a minőségükről. A különböző független statisztikák élén és tanulmányokban való szereplés is járműveik hosszú távú tartósságát igazolják. A nyilatkozatban az is olvasható, hogy a jövőbemutató digitalizációval támogatott folyamatos termékmegfigyelésüknek köszönhetően már a gyártás korai stádiumában felismerik a legkisebb eltéréseket. Olyan járművek gyors elemzése és frissítése is lehetséges, amelyek már az ügyfelek birtokában vannak.

Élő adás