2022. Szeptember 24. Szombat  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Gyártástechnológiai fejlesztés egészségmegóvó, aktív irodaszék előállítására

A Hun-Tech Kft, a GYEGÉP Kft, a Miskolci Egyetem és a Neumann János Egyetem alkotta konzorcium 1,297, 973 Mrd. forint vissza nem térítendő támogatást nyert Ultrapontosságú és Freedome típusú szerszámgépek kifejlesztése című projektre 2017-ben. 

A piac diktálta viszonyok, és a világban globálisan jelentkező tényezők következtében a Hun-Tech Kft-t felváltotta a C3D Kft, és a projektet mind szakmai, mind pénzügyi szempontból újragondolta a konzorcium. Ennek eredményeként a C3D Műszaki Tanácsadó Kft, a GYEGÉP Kft, a Miskolci Egyetem és a Neumann János Egyetem alkotta konzorcium 915,30 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg
a „Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” tárgyú felhívása keretében a Szerszámgép-, célgép- és gyártóeszköz fejlesztés, valamint a kapcsolódó gyártási technológia kutatása című projektet. A komplett megvalósítási időszak: 2017.09.01. – 2022.09.30.

2017-ben a GINOP-2.2.1-15-2017-00093 pályázat támogatásával indult el két egyedi kialakítású gyártóeszköz fejlesztése. Habár az ultrapontosságú- és az "Infinity axis" elrendezésű marógépek jelentős előrelépést jelentettek a forgácsolás technológiájában, de az időközben megváltozott körülmények hatására a pályázat fókusza megváltozott. A hazai és az európai K+F kutatások támogatásában kiemelkedő hangsúlyt kaptak az egészségügyi fejlesztések, valamint a kifejlesztett eszközök gyártása. A C3D Kft. szabadalmi oltalommal védett, számítógépes vezérlésű, aktív irodaszékének a rendszeres használata képes megelőzni az ülőmunka miatt kialakuló degeneratív gerincbántalmak jelentős hányadát. Ennek az igen összetett terméknek a sorozatgyártása csak nagymértékű technológiai fejlesztéssel valósítható meg. A C3D Kft. partnerségben a GYEGÉP Kft-vel, a Miskolci Egyetemmel és a Neumann János Egyetemmel a pályázati projekt keretében jelentős gyártókapacitás- és gyártástechnológiai fejlesztést hajt végre az irodaszék korszerű, de gazdaságos gyártásának a megvalósítására. A fejlesztés nemcsak az üzemi eszközpark és a kapcsolódó infrastruktúra bővítését foglalja magában, hanem az egyetemek kutató-fejlesztő kapacitásának a kihasználásával a modern anyagok és gyártási módszerek meghonosítását is. Mivel maga a fejlesztés a C3D Kft. Erdőkürtön található telephelyén valósul meg, így a Nógrád megyei konvergencia régió fejlődését is segíti a vonatkozó magyar és európai gazdaságpolitikai irányelvekkel összhangban.

A pályázat keretében egy 742 négyzetméter alapterületű, új építésű üzemcsarnokban kerül kiépítésre a legújabb technológiákat és fejlesztési eredményeket magába integráló gyártósor. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 5 munkahelyet tud megőrizni, és további 5 munkahelyet teremteni.

Élő adás