2020. Május 29. Péntek  Magdolna

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Halló, itt vagyok! - Beszélgetőtárs szolgáltatás indult (videóval)

„Halló, itt vagyok!” elnevezéssel indult útjára a CédrusNet Kecskemét Program telefonos kortárs beszélgetőtárs szolgáltatása május 5-én. A CédrusNet telefonos szolgálata segíti a nyugdíjasokat a vírushelyzetben. 

Egy kötetlen beszélgetés segít feldolgozni a mostani megváltozott élethelyzet és feloldani a bezártságból adódó félelmeiket, feszültségüket és magányt.

Az önkéntes segítőket mindennap 16 és 20 óra között hívhatják az idősebb korosztály tagjai, ha egy jót szeretnének beszélgetni valakivel. A szupernagyi és időslátogató tanfolyamot végzettek közül kerülhetnek ki az önkéntes segítők.

A Gondoskodó Szolgálat diszpécser irodájába érkező megkereséseknél érezhető volt az idősebb emberek körében a beszélgetés iránti igény. Általában hétköznapi problémákkal hívják fel a segítőket.

Fontos szempont, hogy az ügyeletet biztosító segítőknek sem kell otthonukat elhagyniuk, hiszen a veszélyhelyzetre való tekintettel rövid képzés után ingyenesen használhatják a Comnica által felajánlott modern telefonos ügyfélszolgálati rendszert. Ezzel lehetővé vált, hogy egy időben akár többen is teljesíthessenek szolgálatot.

Érdemes őket keresni, ha egy jó beszélgetésre vágyunk.

Kecskemét percről percre

Élő adás