2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hárman indulnak a polgármesteri székért

Három polgármesterjelöltje már biztosan lesz a hírös városnak. Szemereyné Pataki Klaudia a Fidesz-KDNP színeiben, a jobbikos Lejer Zoltán az ellenzék közös jelöltjeként, míg Hegedűs Gábor függetlenként indul.

Egyelőre három jelölt van Kecskeméten, akik az őszi önkormányzati választáson indulnak a polgármester címért. Az már biztos, hogy a következő önkormányzati ciklus Fidesz-KDNP-s polgármester-jelöltje ismét Szemereyné Pataki Klaudia lesz. A polgármester exkluzív interjúnkban elmondta, Kecskemét átalakulóban van. A gyors fejlődés pedig óhatatlanul is megoldandó problémákat szül. Mindannyian tudjuk és érezzük a magunk bőrén, hogy ezek azok az évek, amelyekben az egykori mezőváros nagyvárossá válik. Az elmúlt öt évben elindultunk ezen az úton, a legfontosabb alapköveket letettük, de félúton vagyunk, és a további munkához friss lendület is kell. – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

 

Polgármesterjelöltként indul majd a jobbikos Lejer Zoltán is, aki elárulta, az ellenzék közösen fogja őt indítani Kecskeméten. Tehát egy jelölőszervezetbe integrálódnak, aminek Lejer Zoltán lesz a polgármesterjelöltje. Az ezzel kapcsolatos részleteket egy későbbi sajtótájékoztatón kívánják elmondani.

A hírös városban független jelöltként indul Hegedűs Gábor, aki kiemelte, hogy két esetben lépne vissza a jelöltségtől. Az egyik eset, ha a helyi ellenzék egy, minden párttól független jelöltet talál, aki politikailag és emberileg tisztességes, és már bizonyította vezetői, emberi rátermettségét. A másik eset, ha nagyon rövid időn belül lecserélik a mostani antidemokratikus Választói Törvényt a pártok esélyegyenlőségét biztosító demokratikus Választói Törvényre – fogalmazott Hegedűs Gábor.

Király József MSZP-s önkormányzati képviselő megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint nem kíván polgármesterjelöltként indulni az őszi választáson. Elmondta, hogy inkább a városi szintű politikát szeretné folytatni, mint az országost. Megerősítette, hogy az ellenzék közös jelöltet fog indítani, akit alkalmasnak tart a feladatra, mert ő is a kecskeméti emberekért akar tenni.

Egyelőre tehát három jelölt indul Kecskeméten a polgármesteri címért, ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy csak rájuk lehet szavazni. A Választási Törvény szerint a jelölteket legkésőbb a szavazást megelőző 34. napon kell bejelenteni az ajánlóívek átadásával a nyilvántartásba vételre illetékes helyi választási bizottságnál.

Élő adás