2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hármas jubileumot ünnepelt a Petőfi Nyomda

70, 50 és 15 éves évfordulót ünnepelt egyszerre az STI Petőfi Nyomda Kft. csütörtökön délután. A hármas jubileumi visszaemlékezésre és közös délutánra a cég jelenlegi és egykori dolgozóit is meghívták. A jubileumi ünnepségen hangsúlyozták, a 180 éves nyomda számára a mai nap nem csak a múltat kell felidézze, hanem a jövőt is jelképezi, ami remélik hasonlóan hosszú és gyümölcsöző lesz.

– A Kecskeméten működő, 180 éves múltra visszatekintő STI Petőfi Nyomda Kft. napjainkban Bács-Kiskun megye 16. legnagyobb vállalkozása. Közel 700 főnek ad munkát a cég és folyamatos innováció jellemzi - értékelte a vállalkozást ma délután, a cég hármas jubileumi ünnepségén Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

– A Petőfi Nyomda Kecskemét iparának az egyik jelképe és egyik alappillére, és ez a mai állapotra is értendő. Én pedig úgy gondolom, hogy a jövőre is igaz lesz - hangsúlyozta Gaál József.

50 évvel ezelőtt vette fel a vállalat a Petőfi Nyomda nevet. 70 évvel ezelőtt jött létre a Bács-Kiskun Megyei Nyomdaipari Vállalat, és 15 éve lett az STI Group a Petőfi Nyomda új tulajdonosa. Gaál József kamarai elnöki tisztségében egy meglepetéssel érkezett a jubileumra, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöki érmét adta át Fábián Endre ügyvezetőnek.

– Nyomdánknak mindig is olyan dinamikus vezetői voltak, akik elkötelezetten fejlődésre törekedtek. Azért dolgoztak, hogy a cég egy meghatározó tagja legyen egyrészt a városnak, másrészt a nyomdász társadalomnak - így foglalta össze Fábián Endre ügyvezető az STI Petőfi Nyomda Kft. feladatát.

Hangsúlyozta, a siker a dolgozóknak és vezetőknek és tulajdonosoknak egyaránt köszönhető. Kiemelte beszédében az innováció szerepét is. Az elmúlt években a cég a dobozkivágás technológiáját fejlesztette egy európai szinten is modern géppel.

– Érdekes helyzettel szembesültünk a Covid alatt. A fogyasztási cikkek bizonyos részének a fogyasztása megnőtt, ugyanis az otthonmaradással egy csomó olyan kényelmi termék vásárlása erősödött, amelyeket normál esetben nem olyan sűrűn vásárolunk. Ezért a mi piacunk igazából bővült - fejtette ki Kolozsvári György, értékesítési igazgató.

A járványt követően is megmaradt a nagy érdeklődés a cég termékei iránt - tette hozzá Kolozsvári György, aki a jövőt nézve is bizakodó. A Petőfi Nyomda sok rendezvényt, szervezetet támogat, jelentős szerepet vállalva a társadalmi életben is.

Élő adás