2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Helyére került a hetényi lovasszán - Videóval

Lovak és hó híján trélerrel vitték a hetényi lovasszánt a településrész főterére. A Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület idén saját dekorációval lepte meg a lakókat karácsonyra. A szánnal fotózkodni is lehet, valamint, ha leesik a hó, akkor igazi lovasszánt varázsolnak belőle, melyen utazni is lehet majd.

Se ló, se hó sehol, így jobb híján egy trélerrel fuvarozták ideiglenes szállására a hetényi lovasszánt. A szán nem maradt társaság nélkül, szalmából készült rénszarvasokat fogtak be elé.

A Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület szerezte be a télapó járművét, mellyel sok munka volt, míg elnyerte végső kinézetét.

- Két soron festettük, majd fel lett öltöztetve a Nefelejcs virágüzlet jóvoltából, illetve találtunk két rénszarvast is, akik stoppoltak egy virágüzlet előtt. Felvettük őket, hogy jöjjenek velünk, mert veszélyes az út széle. Beállítottuk a szán elé, reméljük, hogy jól bírja majd az időjárást mindkettő - mondta Süli Csontos Ottó, a Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület elnöke. Hozzátette: nagy örömükre szolgál, hogy megérkeztek a KEFAG Juniperus Parkerdészet által felajánlott növények is.

Két tuját fognak felöltöztetni manónak. A lovasszán azon túl, hogy díszíteni fogja Hetényegyháza főterét, illetve fotózkodni lehet majd rajta, más funkciója is lesz.

- Várjuk a havat, a szakemberek azt mondják, hogy talán  idén télen van esély. És amennyiben ez megtörténik, akkor bizony a szánnak innen el kell mozdulni, legalábbis egy napra. Ha január 6-a után van ez, akkor az egyszerűbb, mert január 6-ig fog állni ez a dekoráció. És akkor szintén a gyerekeknek és családoknak szánozós napot szervezünk a hetényi lovasokkal karöltve - emelte ki az elnök.

További meglepetést is kapott a városrész, ugyanis Hetény bejáratánál egy karácsonyfa fogadja az arra közlekedőket. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának munkatársai a fenyő körüli teret tették rendbe.

Élő adás