2021. Június 17. Csütörtök  Laura

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hírös Szabadegyetem - A magyar flóra rejtett tartalékai

Folytatja Hírös Szabadegyetem című előadássorozatát a Neumann János Egyetem. A tavaszi előadássorozat mai (szerda) online rendezvényén Dr. Ecseri Károly: A magyar flóra rejtett tartalékai – szántóföldi vadvirágok című előadása volt látható. 

Dr. Ecseri Károly A magyar flóra rejtett tartalékai – szántóföldi vadvirágok című előadásával folytatódott szerda délután a Hírös Szabadegyetem. A Neumann János Egyetem 2018-ban indított ingyenes előadássorozatát a járványügyi helyzetre való tekintettel idén online formában követhetik az érdeklődők. A tavaszi sorozat első előadása előtt Dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora köszöntötte a kibertér közönségét. Dr. Fülöp Tamás szerint a szabadegyetem fontos feladatot lát el az egyetem és Kecskemét életében.

Hozzátette, hogy az online oktatási forma a gyakorlati képzések mellett komoly kihívásokat jelentett az intézmény életében és az oktatásszervezésben. Így a tudományos és szakmai rendezvények sem olyan formában valósultak meg, amit terveztek. A rektor köszöntője után bemutatta Dr. Ecseri Károlyt, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar oktatóját, aki nemrég szerezte meg tudományos fokozatát. Az előadó elmondta virtuális szántóföldi csokrot hozott magával tudományos-ismeretterjesztő formában. A prezentációban olyan szántóföldi vadvirágokat mutatott be, amelyek nem a gyomok közé tartoznak. Ezek a növények szépségük miatt is megérdemlik a figyelmet.

Kecskemét percről percre

Élő adás