2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hol és mennyiért táborozzon a gyerek?

Nyakunkon a vakáció, amikor sok szülőnek okoz fejtörést, hová is vigye csemetéjét, ahol egyrészt jó kezekben van, másrészt jól is szórakozik a gyerek. Annak jártunk utána, Kecskeméten milyen lehetőségek vannak a nyári táboroztatásra.

Elkezdődtek a nyári táborozásokra való jelentkezések. Sok kecskeméti táborban már alig maradtak helyek. A Népi Iparművészeti Gyűjtemény táboraiban május közepére már csak néhány szabad hely maradt.

- A tavalyi résztvevő gyerekek szülei már időben jelentkeztek, sőt gyakran hoznak rokonokat, barátokat, szomszédokat is, így lényegében nincs szükségünk reklámra. Nagy örömünkre igazán kapósak ezek a táborok – mondja Kriskóné Dávid Mária gyűjteményvezető. Az augusztus utolsó hetében megrendezendő táborra azonban még várnak gyerekeket.

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Otthona közel száz tábort szervez, amiből rövid idő alatt több mint húsz be is telt.

T. Papp Ágnes, a Hírös Agóra Nonprofit Kft. kommunikációs munkatársa elmondta, érdemes minél hamarabb jelentkezni. A gyereknapig él egy kedvezményük. A 4000 forintos regisztrációs díj felét elengedik azoknak, akik addig befizetik a tábor teljes díját.   

Az Ifjúsági Otthon nemcsak Kecskemétre, hanem Parádfürdőre is szervez bentlakásos tábort. A jelentkezések a legtöbb helyen több szakaszból állnak. Az árak programtól függően 15 000 és 25 000 forint között mozognak. Ez persze a szervező intézménytől és a tábor típusától függ.

Évről-évről a vadaskerti tábor a legnépszerűbb a városban

A KIO oldalán nyomon követhetjük, idén milyen táborok közül válogathatnak a családok. Azt is láthatjuk, hogy a vadaskerti tábor már betelt, minden évben ez az egyik legnépszerűbb program. Nem lehet már jelentkezni a Harry Potter Titkos Társasága táborra sem, az is szinte a meghirdetésekor betelt. De van többek között bűvész tábor, kiskukta tábor, kaland és élménytábor valamint idegen nyelvű táborokra is lehet jelentkezni.

Kastélyok titkai időutazó alkotótábor, varázslatos Afrika alkotótábor, Csillagok háborúja, textiltervező, sakk, fotósuli és filmes tábor – ez mind szerepel az Agóra kínálatában.

A jelentkezések a legtöbb helyen több szakaszból állnak. A részvételi díjak a programoktól függnek, általában 15 000 és 25 000 forint között mozognak. A táborok nem csak élményt, hanem tudást is szeretnének átadni a fiatal generációnak. Napközis jellegű szaktáboraikba június 24-től, heti turnusokban várják a vakációzókat. Idén, öt telephelyen illetve kihelyezett helyszíneiken a városban és környékén közel 100 tábori programmal várják az érdeklődő gyerekeket, fiatalokat.

A táborok általános napirendje szerint 8-16 óráig szakmai és szabadidős programokkal töltik el a napot. A szülők elfoglaltságaira való tekintettel 7-8 és 16-17 óráig gyermekfelügyeletet biztosítanak. A részvételi díj tartalmazza a szakmai és szabadidős programokat, az ebédet és a regisztrációs díjat. Minden tábort képzett és tapasztalt szakmai és szabadidős szakemberek vezetnek.

Az Öttpötty táborai is június 24-én indulnak. A kínálatban szerepel többek között a Kalandozások a világfán elnevezésű ottalvós program, amely egy önismereti utazást kínál a gyerekeknek egy jurtatáborban. Várják a jelentkezőket a Kispiktorok táborba, a Szuperszónikus táborba és a Kívánságtáborba, a Szeretlektáborba illetve a Montessori táborba is. Az árak 27-38 ezer forint között mozognak.

A Nyitott Szemmel Egyesület táboraira is várják a jelentkezőket, a Minecraft táboraikra az előjelentkezések miatt már csak kevés a hely. Ezen kívül van még Elsős leszek, Kaland, Csicsergő és Balaton-party táboruk. A részvételi díj 27-80 ezer, utóbbi az ottalvós balatoni nyaralásra vonatkozik.

A KESI nyári úszótáboraira május 31-ig lehet jelentkezni. Szinte minden turnusuk betelt, már csak egyetlen hétre lehet jelentkezni.

Mindemellett természetesen még nagyon sok program közül válogathatnak a szülők, népszerűek a programozási táborok, a nyelvi táborok és a különböző sporttáborok is. A legolcsóbbak 15 ezer forintért vehetőek igénybe, a felső határ pedig a csillagos ég.

Élő adás