2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hulladékcsökkentési Hét a Cirókában (videóval)

Egy héten keresztül hasznos tippekkel, kisvideókkal és meglepetésekkel lepi meg nézőit a Ciróka Bábszínház. A társulat idén csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét akciójához. A járványhelyzetre tekintettel online módon mutatják be a színészek, hogyan élnek környezettudatos életet a mindennapokban. A kisfilmeket szombattól láthatja a közönség, a jövő hét végén pedig egy titokról is lerántják a leplet.

Ahogyan korábban írtuk, kisvideókban mutatja be a Ciróka Bábszínház társulata, hogyan lehet hulladékból, újrahasznosított anyagokból karácsonyfadíszt, ajándékot készíteni. Emellett többek között különböző praktikákat is megmutatnak, amelyekkel mellőzni lehet a csomagolóanyagokat. A bábszínház társulata november 21-29-ig, minden nap egy-egy új „akcióval” csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához. A járványhelyzetre való tekintettel most kontaktusmentesen, vagyis online módon szólítják meg az óvodás, iskoláskorú gyerekeket, és szüleiket.                                                                          

– A bejelentkezések során például olyan ötleteket is megosztunk nézőinkkel, amelyek a karácsonyi készülődéssel kapcsolatosak, készíthetnek velünk például ajándékokat, a zárónapon, vasárnap pedig egy titok is a nézők elé tárul - árulta el Kiszely Ágnes igazgató.

A kisfilmek szereplői a bábszínház színpadáról már jól ismert színészek és társulati tagok lesznek, akik arról mesélnek, hogy a mindennapokban hogyan próbálnak környezettudatosan élni, és a hulladékmennyiség csökkentéséhez is hasznos ötleteket mutatnak be.

- Minden nap egy rövid kis bejelentkezéssel készülünk. A társulati tagok arról fognak beszélni, hogyan vesznek részt a mindennapokban, milyen részét képezi mindennapjaiknak a hulladékcsökkentés, a szelektív gyűjtés, az újrafelhasználás - mondta az igazgató, hozzátette, ezek a tevékenységek a bábszínház életében is jelen vannak.

A Ciróka műhelye a megmaradt hulladék anyagokat újrahasznosítja az új bábok és díszletek készítéséhez. A naponta jelentkező kisfilmekkel a bábszínház közösségi oldalán és weboldalán várja a nézőket, színházkedvelőket.

Élő adás