2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Húsvétoló a régi Városi Mozinál

Már délelőtt rengetegen kilátogattak a III. Húsvétoló családi, hagyományőrző programjaira. Este hat óráig gazdag műsorral várja a vendégeket a Hírös Város Turisztikai Központ a régi Városi Mozinál. 

Szerencsére gyönyörű napsütéses időben élvezhetik a programokat a kicsik és nagyok a régi Városi Mozi előtti parkolóban. A Hírös Város Turisztikai Központ hagyományos húsvéti rendezvénye már délelőtt rengeteg érdeklődőt csábított a Rákóczi út melletti térre. A Tűzön-Vízen Át Egyesület néptánc műsora után korhű locsolkodással és táncházzal elevenednek meg a népi húsvéti hagyományok a színpad előtt. 

A rendezvényen Hörcsök Imre önkormányzati képviselő mondott köszöntő beszédet. 
- Az igazi tavasz most érkezett meg, és a Húsvétolóval elkezdődnek városunkban a szabadtéri kulturális rendezvények. A Húsvétoló céljában, tartalmában, és üzenetében összekapcsolódik a múlt és a jelen, az ősi és az új, a népszokások és a vallási elemek- mondta Hörcsök Imre. 

Idén is rengeteg hagyományőrző, húsvéthoz kapcsolódó programmal készültek a szervezők. A gyerekeknek leginkább a pecsétgyűjtő játék tetszett: aki végigmegy a különböző állomásokon, és teljesíti a feladatokat, egy csokinyuszira válthatja be a lepecsételt lapját. Az állomásokon egyebek mellett tojás díszítés, kismotor és roller akadálypálya, népi ügyességi játékok és nyuszisimogató várta a gyerekeket. 

- A kicsik óriási lelkesedéssel járják végig ezeket az állomásokat, ezáltal pedig megismerkednek a népi szokásokkal. Három éve indítottuk el, és szerencsére azt mondhatjuk, hogy már hagyománnyá vált ez a rendezvény, és nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen látogatnak ki a programokra - mondta  Hamzáné Lakó Judit, a rendezvény szervezője. 

Élő adás