2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Idén is megrendezik az Európai Autómentes Napot

Kecskemét Megyei Jogú Város idén is megszervezi az Európai Autómentes Napot szeptember 18-án a Főtéren. Színes programokkal hívja fel a lakosság figyelmét a környezetbarát közlekedésre. 

10.00-18.00 óráig környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, játékos csoportfoglalkozások, tudásfelmérő tesztek, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, EU Információs sátor, energiatakarékos jármű; valamint hibrid- és elektromos meghajtású személygépjárművek kiállítása várja az érdeklődőket.

09.00-16.00 óráig Kecskeméti Kétkarikás Kritérium Kerékpár Versenyen korcsoport szerinti bontásban amatőr és profi versenyzők mérhetik össze tehetségüket. A legjobban teljesítő versenyzők pénzjutalomban részesülnek!
11.00 – 16.00 óráig regisztráció a kerékpáros felvonulásra
16.00 órától kerékpáros felvonulás, indulás és cél: Kossuth tér
 

A rendezvény napján 07.00 - 18.00 óráig az alábbi közterületek lezárása várható:
Deák Ferenc tér (Alföld Áruház felőli oldala), Lechner Ödön utca, Luther köz, Arany János utca, Kisfaludy utca, Festő utca, Lestár téri parkolók (zsákparkoló), Kossuth téri parkolók (Lordok Háza előtt), Katona József tér, Batthyány utca (Dobó körúti körforgalomtól a Katona József tér irányába), Dobó körút (városközpont felöli oldala) és Trombita utca.
 

Kedvezőtlen időjárás esetén a játékfoglalkozások a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban kerülnek megrendezésre.

Gyere és látogass ki 2022. szeptember 18. (vasárnap) a Kossuth térre, ha szeretnél tenni valamit egészségedért, környezetünkért, …. vagy ha szeretnél egy nemzetközi kezdeményezésben részt venni,… illetve akkor is, ha szeretnéd, hogy egy napra átvegyék az uralmat a közterületek felett a bicajok, rollerek, segwayek, skooterek .

Élő adás