2020. Május 26. Kedd  Fülöp

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Így működnek a állatorvosi rendelők a járvány idején (videóval)

A vírushelyzet miatt az állatorvosi rendelők is eltérően működnek a megszokottakhoz képest. A járványügyi szabályok betartásával mehetnek csak a gazdik a kiskedvenceikkel a rendelőbe. Azonban ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően jelenleg zavartalan az ellátás.

Maszkban, és egyesével tudnak az állattartók az állatorvosi rendelőkben várakozni, ez előírás a rendelőkben jelenleg. A szabályozások, a bejárati ajtókon, illetve a rendelők honlapján is megtalálhatóak, hogy mindenki tájékozódhasson ezekről.

- Egy ember tartózkodik bent a rendelőben egy kutyával, a váróban is egy ember és kint az udvaron, bizonyos védőtávolságot tartva várakoznak a többiek - mondja dr. Mező Tibor állatorvos. - Eloszlik most a gazdik sora, tehát egyáltalán nincs zsúfoltság. Megvan a napi beteglétszám, ami szokásos volt korábban is, de talán jobban eloszlik időben.

A legtöbb állatorvosi rendelőben most már nemcsak a sürgősségi eseteket látják el, azonban a megszokotthoz képest rövidebb ideig tartanak nyitva. Dr. Mező Tibor állatorvos elmondta, minden védőoltást beadnak, illetve kisebb műtéteket is végeznek, azonban észrevehető, hogy jelenleg inkább a sürgősebb esetekben keresik még fel őket.

Vannak olyan rendelők, ahol vállalják, hogy házhoz mennek beadni az oltásokat, ezzel segítve a tulajdonosokat. Dr. Mező Tibor elmondta, a vírushelyzetre tekintettel a megfelelő védőfelszereléssel mennek ki, és kizárólag a kerítésnél, kapunál látják el az állatokat. Az adminisztrációs részét pedig ezután a rendelőben végzik el.

Az érvényben lévő járványvédelmi intézkedésekre való tekintettel türelmi időt biztosít a kutyák veszettség elleni ismétlő oltásának beadatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A kötelező oltás pótlásának határidejéről a későbbiekben, a korlátozások feloldásának függvényében születik majd döntés.

Élő adás