2021. Május 6. Csütörtök  Ivett

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Így zajlott a magyar érettségi a Kada Elek Technikumban - videóval

Közel 1500 diák kezdte meg ma írásbeli érettségijét a magyar nyelv és irodalom tantárggyal a kecskeméti középiskolákban. A gyerekek a járvány elleni óvintézkedések betartása mellett adhattak számot tudásukról.

Hőmérés, kézfertőtlenítés. Így léphettek be ma az érettségiző diákok a Kada Elek Technikumba. A magyar nyelv és irodalom érettségit Kecskeméten különleges óvintézkedések mellett kezdhette meg, az iskoláktól kapott adatok szerint, 1474 diák

- Tantermenként maximum 10 vizsgázó lehet. Múlt héten átfogó felületfertőtlenítést tartottunk minden teremben. Mellette ózongenerátorokkal a levegőt is fertőtlenítettük. A beléptetésnél figyeltünk arra, hogy a diákok tartsák a megfelelő távolságtartást - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Körmöczi Bulcsú, a KSZC Kada Elek Technikum igazgatója.

Az iskolába mindenki maszkban lépett be. Az intézmények számára azonban nem csak a vírus elleni harc jelentett komoly feladatot. A gyerekeket fel kellett készíteni az érettségire, és ez új módszereket igényelt.

- Már rutinosabbak voltunk az online felkészítésben. Az eszközök rendelkezésre álltak, minden gyerek be tudott kapcsolódni az érettségi-felkészülésbe - mondta el az igazgató. 

Az egyetlen nehézség a diákok számára az volt, hogy idén csak írásbeli vizsgát tesznek minden tantárgyból, így a szóbeli feleletekkel nem lehet javítani az érettségi eredményén.

- Nem volt könnyebb, de a tanáraink fáradságos munkájának köszönhetően így is fel tudtunk készülni. Úgy érzem, hogy amiket csináltam, azok mind jók voltak - nyilatkozta Kovács Dávid Attila, a KSZC Kandó Kálmán Technikum tanulója. 

A diákok a felvételek tanúsága szerint nagyon várták a találkozást. Annyira örültek, hogy még a vizsga miatti aggódást is felülírta a találkozás miatti izgatottság. A feladatoknak azonban még nincs vége, hiszen az érettségizőknek holnap már matematikából kell számot adniuk a tudásukról.

Bővebb összeállítás a hétfői irodalom érettségiről a KTV Kiemelő című műsorában:

Élő adás