2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Indul a Kadafalvi Általános Iskola tetőfelújítása

Legkésőbb jövő héten elindul Kadafalván az általános iskola 57 milliós tetőfelújítása. A tankerület szerint az oktatást mindez nem zavarja majd. 

Mint arról több alkalommal már beszámoltunk, egy szélvihar következtében idén májusban megrongálódott a Kadafalvi Általános Iskola épületének tetőszerkezete. Az intézményt néhány nappal később szalaggal kerítették el, hogy a lehulló cserepektől megvédjék a diákokat. Bár az első elképzelések szerint a javítási munkálatok már nyáron elkezdődtek volna, az elhúzódó közbeszerzési eljárás miatt a kivitelezőmunka őszre csúszott.  

- A Kadafalvi Általános Iskola tetőszerkezetének felújítása október 15-ig megkezdődik, és várhatóan november végéig befejeződik. A nagyobb, „L” alakú főépületi rész, illetve az ezzel összeépített elülső utcafronti épületrész tetejének felújításával megszűnik a beázás, valamint az épület villámvédelmi hálózatának kiépítése is elkészül – nyilatkozta megkeresésünk nyomán Zsámboki Anna Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója.

A rekonstrukciót 57 milliós állami forrásból finanszírozzák. A tankerület tájékoztatása szerint a kivitelező munkák ideje alatt a nevelő-oktató munka zavartalanul folyhat majd. A korábban szintén bejelentett iskola bővítés keretében, a két plusz tanterem kialakítása 2022 március végéig fejeződik be, mintegy 93 milliós beruházás keretében.  

Élő adás