2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Intézményeket jár be Kecskemét polgármestere - videóval

Felújítások alatt álló intézményeket keres fel Kecskemét polgármestere annak érdekében, hogy az esetlegesen felszínre kerülő problémákat segítse megoldani a város, és tervezni tudják a szükségessé váló további fejlesztéseket. A csütörtöki látogatás egyik helyszíne a Móra Ferenc Általános Iskola volt, ahol Szemereyné Pataki Klaudia mellett dr. Salacz László országgyűlési képviselő is jelen volt.

Nyár elején kezdődött meg a közel 300 millió forintos energetikai korszerűsítés a Móra Ferenc Általános Iskolában. Bár a kivitelező munka jelenleg is zajlik, az oktatást ez nem zavarja. A tantermeknek otthont adó főépület nyílászáróit már kicserélték és befejeződtek a homlokzati hőszigetelések is. Az energetikai beruházás nagyobb része most a tornateremnél zajlik.

A fejlesztést csütörtökön megtekintette Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, aki a helyszínen azt mondta, hogy a Móra Ferenc Általános Iskola mellett járt már Hetényegyházán az óvodában, és készül a Margaréta Otthonba, valamint a Zrínyi Ilona Általános Iskolába is, hogy tájékozódjon az ott zajló munkálatokról.

– Energetikai felújításokra nyertünk pénzt, de azt tapasztaljuk, ezek a munkák problémákat is a felszínre hoznak. Azért keresem fel ezeket az intézményeket, hogy megtudjam, milyen munkák vannak még hátra – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A városvezető hangsúlyozta, hogy az önkormányzat törekszik intézményei komplex felújítására, de ütemezve, mert mindent egyszerre nem lehet megoldani.

A Móra Ferenc Általános Iskolában zajló energetikai munkákat megtekintette dr. Salacz László országgyűlési képviselő is, aki jelentősnek nevezte az iskola korszerűsítését.

– A város sportfejlesztési koncepciójába illeszkedik a Móra iskola korszerűsítése is, hiszen itt a tornaterem is megújul. De említhetném a Katona József Gimnázium előkészítés alatt álló sportcsarnokát is – mondta a helyszínen dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

A folyamatos intézménybejárások célja olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek lehetővé teszik a közpénzek lehető leghasznosabb elköltését.

Élő adás