2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ismét Alzheimer Café az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében

A kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda gondot visel az Alzheimer-kórban szenvedőkre és családtagjaikra. Szeptemberben programokkal, sétával, előadással igyekeztek felhívni a figyelmet a betegségre, miközben a hozzátartozóknak is sokrétű segítséget nyújtottak. Következő rendezvényükön október 19-én, Cserbán Ancsa, a Modus Alapítvány kuratóriumi elnöke beszél az Demencia Akcióprogram lakossági szolgáltatásairól.  

Szeptemberben Dobóczi Csaba, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet zeneterapeutája tartott kiváló előadást Segít a zene az „Én” megőrzésében címmel, melyben hangsúlyozta a zene gyógyító erejét és jótékony hatását a gondolkodási folyamatokra.  

A következő Alzheimer Café október 19-én kedden,  17 órakor kezdődik, ahol Cserbán Ancsa, a Modus Alapítvány kuratóriumi elnökének előadását hallgathatják meg az érdeklődők Lakossági szolgáltatások a Demencia Akcióprogram keretében címmel. Kecskemét Önkormányzata az ESZII gondozásban valósítja meg a Kecskemét Demencia Akcióprogramot immár második éve.  Az Egészségfejlesztő Iroda által szervezett Alzheimer Café fókuszában ezúttal a program keretében kidolgozott, a lakosság számára nyújtandó szolgáltatások bemutatása áll. Az előadás során bemutatják a memóriatanácsadók tevékenységét, akik a Memória Ponton várják az érdeklődőket, valamint a digitálisan elérhető rövid tanulási tartalmakat, amelyek segítik az otthoni gondozás megvalósítását hozzátartozók, önkéntesek számára. Szó lesz még a gondozást támogató digitális jóléti technológiákról is.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A Demencia Akcióprogramról további információk itt találhatók: https://kecskemet.ginkonet.hu/;  https://www.facebook.com/ginkonetkecskemet

Az Alzheimer Café helyszín: Kecskemét, Piaristák tere 7., ESZII oktatási Központ, . 

Következő alkalmaik: 2021.11.23. kedd   17 óra

                                    2021.12.21. kedd    17 óra

A részvétel ingyenes, de a járványügyi korlátozások értelmében védettségi igazolványhoz kötött!

 

Élő adás