2020. Augusztus 6. Csütörtök  Berta

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Járdaépítésre és műfüves focipályára nyújt be pályázatot a város

Egy km hosszú járda épülhet a Mártírok útja Klebelsberg Kuno utca és Jogar utca közötti szakaszán. A beruházás állami támogatására a közgyűlés döntése szerint pályázni fog a város. A 100 millió Ft-os költségéből 50%-ot az önkormányzatnak kell fizetni. Emellett új műfüves focipálya épül a gyerekeknek a Pajtás utcai óvodához és a Ménteleki óvodához a Magyar Labdarúgó Szövetség Óvodai Pályaépítési Programjában.

Kecskemét a járványügyi időszakban is új támogatások pályázatát is előkészítette.  Így a csütörtöki közgyűlés arról is határozott, hogy a város indul a Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásért. Ennek a pályázatnak köszönhetően a Műkertvárosban egy km hosszan épülhet és újulhat meg a járda a Mártírok útja Klebelsberg Kuno utca és Jogar utca közötti szakaszán 1,5 méter szélességben.

A városrész önkormányzati képviselője, Lévai Jánosné az érintett több, mint 4000 lakos nevében megköszönte a fejlesztést. A beruházás tervezett összköltsége 100 millió Ft lesz, amiből 50 százalékot támogatna az állam, a másik felét pedig a városi önerő teszi ki.

A közgyűlés a Magyar Labdarúgó Szövetség „Óvodai Pályaépítési Programjának" támogatásáról is döntött. Eszerint műfüves focipályák épülhetnek a Kálmán Lajos Óvoda Pajtás Utcai Óvodájába és a Ménteleki Óvodájába. A két db futballpályát az MLSZ közel 27 millió Ft-tal támogatja. Az építés összköltségének 10 százalékát, vagyis majd 3 millió Ft-ot a város a költségvetéséből biztosítja. A tervek szerint november végére készülnének el a pályák.

Élő adás