2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Járdafelújítás és műfüves focipálya - Videóval

Egy km hosszú járdafelújítás valósulhat meg a Mártírok útján, a Klebelsberg Kuno és Jogar utca közötti szakaszon. A beruházás állami támogatására most pályázhat a város. A 100 millió forintos költségéből 50 százalékot az önkormányzatnak kell fizetni. Emellett új műfüves focipálya épül a gyerekeknek a hetényi és a ménteleki óvodához, amennyiben a csütörtöki közgyűlés megszavazza a támogatási kérelmeket.

Támogatási kérelmekkel kapcsolatban is döntéseket hoz a csütörtöki közgyűlés. A testületnek arról kell majd határoznia, hogy a város pályázik-e az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. Ennek a pályázatnak a célja, hogy az önkormányzatok fejleszthessék a belterületi közlekedési infrastruktúrájukat. Kecskemét a támogatási kérelem sikere esetén egy km hosszan újítja majd fel a Mártírok útja Klebelsberg Kuno és Jogar utca közötti szakaszán a járdát 1,5 méter szélességben. A beruházás tervezett összköltsége 100 millió Ft lesz, amiből 50 százalékot támogatna az állam, a másik felét pedig a városi önerő teszi ki. Az új járda jövő nyár közepén készülhet el.

A közgyűlés a Magyar Labdarúgó Szövetség „Óvodai Pályaépítési Programjának" támogatásáról is dönt majd. Eszerint grundméretű műfüves labdarúgópályák épülhetnek a Kálmán Lajos Óvoda Pajtás Utcai Óvodájába és a Ménteleki Óvodájába. A két futballpálya pályázatát az MLSZ közel 27 millió Ft-tal támogatja. Az építés összköltségének 10 százalékát, vagyis majd 3 millió Ft-ot a város a költségvetéséből biztosíthatja, ha a közgyűlés támogatja a kérelmet. A tervek szerint november végére készülnének el a pályák.

Élő adás