2019. Július 23. Kedd  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jelentkezett a "fagyilkos", és mindent megmagyarázott

Óriási felháborodást keltette a facebookon az a poszt, amelyből kiderült, hogy két akácfát elmetszettek a Vezér utca és a Kossuth Lajos utca sarkán. A ház egyébként külföldön élő tulajdonosa, közzé tette a „tettesről” készült videó felvételeket is, ma (szerdán) délután pedig jelentkezett az elkövető is. Most ő akar feljelentést tenni.

Sokan osztották meg cikkünket arról, hogy egy hetényegyházi hölgy keresi azt a férfit, aki egy sövényvágóval elintézte a háza előtt álló két kis fát. Mi kitakartuk a férfi arcát, az eredeti posztban azonban látható, így jutott el a hír az elkövetőig.

Ő 13 óra környékén reagált a vádakra, hosszú írása egészen más megvilágításba helyezi a történetet. Válaszát öröm volt olvasni:

„A fényképeket felrakó hölgy a történet egy apró epizódját írta le és a kommentelők ezt véleményezik. (Milyen gonosz a királyfi, aki Hófehérke üvegkoporsóját elviszi a törpéktől: kéjsóvár? nekrofil? (Miket kaphatott volna a Facebookon?)Hogy pont ez a cselekedete menti meg az életét, az csak később derül ki. Egy történet kis epizódja nem tükrözi az egész történetet.)” – írta hozzászólásában Erdős Zsolt.

Azt is hozzáfűzte a történtekhez, hogy a Kossuth Lajos és a Vezér utca sarkán álló, évek óta lakatlanul álló ház környéke nem éppen ápolt. A kert és az utcafront gondozását a szemben lakó szomszéd végzi. Két éve az utca egyik idős lakója láncfűrésszel már kivágta a nagyon zavaró, akkor már 7-8 centiméteres akácokat. Tavaly egy szintén ott lakó metszőollóval teremtett rendet a ház előtt. Erdős Zsolt három hete figyelmeztette a terület gondozóját, hogy vágja le a fákat, mert nem lehet kilátni tőlük, de kérésének nem volt foganatja. Ezért gondolta úgy, hogy kénytelen ő lépni az ügyben.

 „Bűncselekményt” követtem el, kivágtam 2 darab, kb. 3 cm átmérőjű akácsuhángot. Féltem a szeretteimet és féltem a szomszédjaimat és nem szeretném, ha balesetet szenvednének.”- írta. „Véleményem szerint akkor követtem volna el bűnt, ha ezeket meghagyom és valaki egy balesetben megsérül. De ha súlyos baleset történik ott, és a rendőrség előtt felmerül nem csak a kikanyarodó, hanem a beláthatatlan kereszteződés kérdése is, akkor az ingatlan tulajdonosát is előveszik gondatlanságból elkövetett közúti veszélyeztetés bűnében.”

Az ügy csattanója, hogy Erdős Zsolt figyelmezteti a ház tulajdonosát, csak engedéllyel szerelhetne fel a közterületet figyelő kamerát. Felszólította a hölgyet arra, amennyiben nincs engedélye, vegye le a fotókat a közösségi oldalról, és azok szabálytalan használatáért kérjen bocsánatot.

Megkerestük mindkét érintettet, a KTV mai híradójában így fény derül minden részletre. 

Élő adás