2019. November 13. Szerda  Szilvia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jöhet a Nemzetközi Gyermek Játékok?

Kecskeméten tarthatják az 54. Nemzetközi Gyermek Játékokat. Ehhez a június 20-ai közgyűlésnek el kell fogadnia a megrendezésről szóló együttműködési megállapodást. Ha ez megtörténik, 2020-ban 80 ország versenyzői érkeznek a hírös városba.

Már csak a Nemzetközi Gyermek Játékok és Kecskemét Megyei Jogú Város közötti megállapodás elfogadása kell ahhoz, hogy 2020-ban fiatal versenyzők lepjék el a hírös várost. Amennyiben a csütörtöki közgyűlés elfogadja a megállapodást, úgy Kecskeméten rendezik meg az 54. Nemzetközi Gyermek Játékokat.

A város közgyűlése 2017 márciusában határozott arról, hogy pályázni fog a 2020-as megrendezés jogáért. Az év októberében a játékok elnökségének hat tagja érkezett városunkba, hogy megismerje a kollégiumi szállásokat, sportlétesítményeket és fejlesztéseket. Végül decemberben derült ki, hogy Kecskemét nyert, így június 30. és július 4. között nálunk rendezik meg a Nemzetközi Gyermek Játékokat.

A megmérettetésre 80 országból érkeznek majd 24 fős küldöttségek. A világméretű játék egyedülálló alkalmat kínál arra, hogy Kecskemét nemzetközi szinten bemutatkozzon és javítsa ismertségét. A megrendezés a megállapodás aláírásával válik érvényessé, amelyről a közgyűlés dönt.

Kecskemét percről percre

Élő adás