2021. Szeptember 24. Péntek  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jól sikerült Szent László Lions Diabetesz Főzőverseny

Szeptember 1-én reggel 8 és délután 16 óra között rendezték meg a második Szent László Lions Diabetesz Főzőversenyt és családi napot a kecskeméti Melinda Parkban, ahol ingyenes szemszűrést, vércukor és vérnyomásmérést is végeztek.

A klub másodízben szervezte ezt a jó hangulatú családi, rendezvényt, hagyományteremtő céllal, kapcsolódva egy már évek óta több száz főt megmozgató városrészi programhoz Kecskemét-Alsószéktón.

Az esemény egyrészt családi nap volt, ahol a lions és leo klubtagok hozzátartozói ismerhették meg egymást, mélyíthették a baráti kapcsolatokat, ugyanakkor nyitottak a lakosság felé is, ingyenes egészségügyi szűrésünkkel irányítva a figyelmet 21 éve folyó tevékenységükre. A szűréseken nem volt megállás, nagy volt az érdeklődés, több mint 80 főt szűrtek meg.

A versenyen 13 bográcsban főtt étel, Kovács János Lions klubtag fantasztikus birkapörköltjével elhozta a második helyezést.

Az idén a szembetegségek és a diabetesz összefüggésére hívták fel a figyelmet, meghirdetve a legdiabetikusabb étel külön díjat a versenyzők között. A díjat a klub nevében Chrabák László, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója adott át.

 A hazai Lions klubok idén a szembetegségek mellett a diabétesz megelőzését tűzték zászlójukra, ehhez a programsorozathoz kapcsolódott ez rendezvény is, amelyhez pályázati támogatást is nyertek. 

Élő adás