2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több mint ezren futottak a Bardóczky fiúkért

Jótékonysági futással, gurulással támogatták a részvevők a gyógyíthatatlan izomsorvadással küzdő Bardóczky fiúkat szombaton délelőtt. A fiatalabb testvérnek, Balázsnak ma van a születésnapja, ebből az alkalomból szervezték meg barátaik, rokonaik a programot a Vasútparkban. A hihetetlen összefogásnak köszönhetően mintegy 2.230.000 forint gyűlt össze a család támogatására.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a két fiú Lajosmizsén él, családjuk emberfeletti erővel és igyekezettel próbálja a fiúk - sajnos folyamatosan romló - állapotához igazítani életét. Sokáig harcoltak azért, hogy a Duchenne-szindrómában szenvedő testvérek saját lábukon közlekedhessenek, sajnos azonban mindketten kerekes székbe kényszerültek.

Kecskemétről Lajosmizsére költöztek, hogy akadálymentes környezet biztosítsanak két fiuknak. Mivel ma már nem járhatnak normál iskolába, egy speciális budapesti intézménybe viszik őket, ehhez tavaly nyáron Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közbenjárására egy kisbuszt kapott ajándékba a család.

Most újra segítségre volt szüksége a családnak, ezért is szervezték meg Balázs születésnapján a „Futás gurulva Balázzsal” című jótékonysági futást, amelynek sikere minden várakozást felülmúlt. Az esős-hűvös idő sem rettenthette el azokat, akik segíteni szerettek volna, az összefogás, az önzetlenség ezúttal is csodát tett.  Több, mint ezren érkeztek az eseményre, futva, sétálva, kicsik, nagyok, babakocsival gurulók, kerekesszékkel gördülők, hogy kifejezzék szeretetüket, támogatásukat. 

Csak a helyszínen több, mint 1.130.450 forint gyűlt össze az urnákban, az átutalásokkal együtt pedig, hála sok-sok bőkezű támogatónak végül meghaladta a bevétel a 2.230.000 forintot! - tudtuk meg az E-Kecsap Alaptítványtól.

A résztvevők között bőven voltak nyugdíjasok egy helyi otthonból, a honvédség lelkes képviselői, airsoftosok, sok-sok barát és számos ismeretlen, akikben egy volt a közös: segíteni szerettek volna a Bardóczky fiúknak.

Mint megtudtuk, nem csak Kecskeméten mozdultak meg a jó ügyért: a világ többi pontján futnak a családért. Alaszkában, Kanadában,Németországban, Hollandiában és Angliában is elindultak, érezve az összefogás hihetetlen erejét.  

Élő adás