2020. November 30. Hétfő  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jótékonysági gyűjtés: összegyűlt a pénz a Hírös Rescue Team drónjára

Elérte a kitűzött célt a kecskeméti Hírös Rescue Team javára elindított jótékonysági gyűjtés. A kutyás kereső-mentő csapat olyan mentéstechnikai eszközöket tud megvásárolni az adományok segítségével, amelyek segítik a rom- és területkutatást, valamint a nyomkövetést.

Az összegyűlt összegből egy olyan drónra tudnak szert tenni az önkéntes szakemberek, amely a magasból ad rálátást az adott területre, legyen az hegyvidék, erdős-fás rész vagy éppen puszta. Így könnyebben lehet a keresőkutyákat is irányítani, de rögzíteni is tudja a gép a látottakat. Továbbá az adományból a kommunikációhoz szükséges rádiókat is vásárolnak.

A Hírös Rescue Team egy éve, tavaly szeptemberben alakult. – Azóta szerencsére sikerült fejlődnünk, mind létszámban, mind kutyaszámban is – számolt be a KTV stábjának Trencsényi Péter, a csapat elnöke. – Most már 22-en vagyunk az egyesületben önkéntesek; tűzoltók, mentők, rendőrök, katonák, civilek is tagjaink. Négy kutyánk van már és két drónunk.

A 112-es segélyhívó-számra beérkező jelzéseket a Hírös Rescue Team is megkapja, így egyből tudnak indulni arra a helyszínre, ahol szükség van speciális mentésre.

Élő adás