2020. Május 26. Kedd  Fülöp

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kampányt indítanak a régóta gazdira váró kutyák örökbefogadásáért (videóval)

A vírushelyzet ellenére is igyekeznek a lehető legtöbb kutyát örökbe adni a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársai, ezért kampányt indítottak. Májusban és júniusban azokra az ebekre koncentrálnak, amelyek már régóta a menhelyen élnek, hiszen mindegyikük szeretne szerető családhoz kerülni.

A járványidőszakban is nagyon sok kutya várja, hogy örökbe fogadják. A Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársai most kampányt indítottak, hogy a régóta gazdi nélkül maradt ebeket is szerető otthonba juttassák.

- Sokkal nehezebb örökbe adni a staff jellegű kutyákat, amik úgymond harcikutya felmenőkkel rendelkeznek. Ezért most az ő érdekükben szeretnénk kampányt indítani - mondja Majorné Bíró Andrea, a Menhely az Állatokért Alapítvány elnöke. Ha valaki felkeresi oldalunkat, közel 30 ilyen kutyát talál, ők nagyon régóta itt vannak, és nagyon szeretnénk őket is családba juttatni.

Az alapítvány különböző portáljain bárki megtekintheti az éppen gazdit kereső ebeket. Az örökbefogadásnak azonban szigorú feltételeket szabtak a rossz tapasztalatok miatt.

- Az utóellenőrzések során nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy itt könnyen mindent megígérnek a leendő örökbefogadók, aztán, amikor kimegyünk, kiderül, hogy ez nem teljesen fedi a valóságot. Nagyon sokszor kennelbe zárják a kutyát, láncra teszik, nem megfelelő a helyiség, nincsen beoltva az állat, picike a mozgástere és a kutyának nem megfelelő a hely - fűzi hozzá Andrea.

Ezért vezették be az előellenőrzést, hogy megbizonyosodhassanak arról, tényleg jó helyre kerül minden kutya. A menhely munkatársai pedig szívesen bemutatják őket a leendő családnak. Azt az egyet kérik csak, hogy a menhely területén mindenki viseljen szájmaszkot.

Élő adás